Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Σύλληψη στην παραλία της Κώμης για παράνομες ξαπλώστρες

Στη σύλληψη ιδιοκτήτριας επιχείρησης προχώρησαν χθες Τετάρτη, 9/8/23, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση ιδιοκτησίας της συλληφθείσας στον οικισμό της Κώμης, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί σε χώρο παραλίας, ομπρέλες και ξαπλώστρες της επιχείρησης χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων Χίου.

Πολίτες στον Εισαγγελέα
Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό, πολίτες κατέφυγαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, όπου με έγγραφό τους ζητούσαν τον άμεσο έλεγχο της νομιμότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Αγίας Φωτιάς, όπως και όλων των παραλιών του νησιού, «που αφορά την παραχώρηση και εκμετάλλευση δημοσίου χώρου από ομπρέλες και ξαπλώστρες».
Το έγγραφο συνοδευόταν από υπογραφές 139 πολιτών και εκτός της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου, το κατέθεσαν στην Κτηματική Υπηρεσία, στο Δήμο Χίου και στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινόχρηστων χώρων, στο Λιμεναρχείο και στην Αστυνομία.

Λαϊκή Συσπείρωση για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες
Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
“Γίνεται λοιπόν καθαρό και για το νησί μας , ότι δεν πρέπει να φτάσουμε στην κατάντια άλλων περιοχών της χώρας μας , στο βωμό του λεγόμενου τουριστικού προϊόντος και των επιχειρηματικών κερδών.
Η Χίος μας πρέπει να διατηρήσει και τις παρθένες παραλίες της και ο χιώτικος λαός να διεκδικεί την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση στις παραλίες του, καταγγέλλοντας τα όποια φαινόμενα εμφανίζονται στην κατεύθυνση του περιορισμού αυτού του δικαιώματος”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου που ζητά:
Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κ.τ.λ.) στους καταπατητές επιχειρηματίες.
Να σταματήσει η πολιτική του Δήμου να βγάζει στο σφυρί παραλίες της Χίου, που είναι εκτός αστικού ιστού με πρόσχημα διάφορες καντίνες και ρουσφετολογικά τερτίπια”.

ΦΩΤΟ Αρχείου από παραλία Αγίας Φωτιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button