ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ανδρουλάκης από Χανιά: «Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση, δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονιάς»

«Τέσσερις μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει τον Ερντογάν, ο τελευταίος εγκαινιάζει ως Τζαμί τη μονή της χώρας και σήμερα ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντας την, ως μια αχρείαστη ενέργεια»

«Η Τουρκία χρειάζεται μια ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις όταν προσβάλει ανθρώπινα δικαιώματα, όταν προσβάλει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών και όταν δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η Αγιά Σοφιά και η Μονή της Χώρας», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Κρήτη. Από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων όπου άρχισε τις επισκέψεις του στην πόλη ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες του Τούρκου προέδρου.

«Τέσσερις μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει τον Ερντογάν, ο τελευταίος εγκαινιάζει ως Τζαμί τη μονή της χώρας και σήμερα ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντας την, ως μια αχρείαστη ενέργεια. Εμείς πιστεύουμε όταν μια επικίνδυνη πράξη απέναντι στις Ευρωπαϊκές αξίες, απέναντι σε ένα ακόμα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, του παγκόσμιου πολιτισμού, μια ακόμα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν και μάλιστα όταν γνωρίζουμε ήδη τις επιπτώσεις για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί και οι οποίες έχουν συμβεί στην Αγιά Σοφιά όταν μετατράπηκε σε τζαμί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης όμως καταφέρθηκε και κατά της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας ότι ουδείς ξαφνιάστηκε από την κίνηση Ερντογάν καθώς όπως σημείωσε «Ήταν μια διακηρυγμένη πράξη από το καλοκαίρι του 2020. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ε.Ε. για να αποτρέψουν αυτή την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι όσο χαριεντίζονται με το σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ τόνισε πως το μήνυμα θα πρέπει να είναι διπλό. «Ένα μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι σε ότι έχει συμβεί στη χώρα τον τελευταίο χρόνο, και μιλώ για τη συγκάλυψη σε σοβαρά σκάνδαλα, στην τραγωδία των Τεμπών, στην ακρίβεια που δεν αντιμετωπίζεται αλλά κλιμακώνεται, απέναντι σε μια οικονομική πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί επιτυχημένη. Συγχρόνως χρειάζεται ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης. Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει την επόμενη μέρα ο λαός σοβαρή αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στις κάλπες της 9ης Ιουνίου εξέφρασε τη θέση ότι «πρέπει να υπάρξει σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση στον τόπο. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει φωνή της λογικής και της προόδου απέναντι σε μια κυβέρνηση που κλιμακώνεται η αλαζονεία της. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν νιώθει μια σοβαρή πολιτική απειλή, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν για τον ελληνικό λαό γιατί πολύ απλά δεν θα έχει προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την ακρίβεια και για όλα θα υπάρχει η απάντηση του 41%» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.  

Συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, από τοπικά στελέχη και από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης περπάτησε στην οδό Τζανακάκη και σε άλλους εμπορικούς δρόμους όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τη Ραμνή Αποκορώνου όπου έδωσε το «παρών» σε εκδήλως μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και την επέτειο της εικονικής εκτέλεσης γυναικόπαιδων.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button