Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κώστας Χρυσόγονος: Αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης, αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου 2024 το Δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Τον κ. Χρυσόγονο, ο οποίος συνοδευόταν από τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Παππά, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη, Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Βασίλη Λεμονίδη, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννη Προμούσα, Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη και του νομικού συμβούλου του Δήμου Καβάλας, Απόστολου Αγελαράκη.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας επισήμαναν στον κ. Χρυσόγονο τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει επί σειρά ετών η τοπική αυτοδιοίκηση με τη συνεχή μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία, χωρίς την απαραίτητη διάθεση χρηματοδοτικών εργαλείων, και την αδυναμία αξιοποίησης του κτηριακού αποθέματος των πόλεων και επίλυσης ακόμη και επουσιωδών προβλημάτων, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων ή έλλειψης προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις των δημοσίων φορέων. Σχολιάζοντας την προαναφερθείσα κατάσταση, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε ότι συνιστά αδήριτη ανάγκη η αλλαγή του σημερινού μοντέλου διοίκησης, με βαθιές τομές στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ενώ υπογράμμισε πως οφείλουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, αξιοποιώντας κατά τρόπο ορθολογικό και επί τη βάσει των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας τους πόρους του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης

(Δελτίο Τύπου)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button