Διεθνής επικαιρότητα

Πάσχα Καθολικών: Στην τελετή της Μ. Παρασκευής θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας

Στην θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών αύριο 29 Μαρτίου, στο Κολοσσαίο, θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας, παρά την βρογχίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Την τελετή η οποία αναπαριστά την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά, αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστοί από όλον τον κόσμο.

Όπως έγινε γνωστό ολοκληρώνεται η προετοιμασία, στο Κολοσσαίο της Ρώμης, για την «Οδό του Σταυρού», την Via Crucis της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, η οποία συμβολίζει την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να χοροστατήσει στην θρησκευτική τελετή, παρά την βρογχίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες και τα προβλήματα στο βάδισμα, λόγω των οποίων, μερικές φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Παράλληλα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τους «στοχασμούς» για τις δεκατέσσερις «στάσεις» του Ιησού έγραψε, φέτος, ο ίδιος ο ποντίφικας. Ο τίτλος τους είναι «σε προσευχή με τον Ιησού» και αναμένεται να είναι βαθιά θρησκευτικού χαρακτήρα και λιγότερο συνδεδεμένες με την επικαιρότητα, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Από το Βατικανό υπογραμμίζεται ότι «στο επίκεντρο των στοχασμών αυτών πρόκειται να βρεθεί ο Ιησούς», ο οποίος «πορεύεται την οδό του σταυρού, με όλους εμάς στο πλευρό του».

Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι θα υπάρξει σαφής αναφορά στο μεγάλο, πανανθρώπινο θέμα του πνευματικού και σωματικού πόνου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button