ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Μουδιασμένη” η εκπαιδευτική κοινότητα από το επεισόδιο με γονέα που εξύβριζε εκπαιδευτικούς (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

“Μουδιασμένη” η εκπαιδευτική κοινότητα από το επεισόδιο με γονέα που εξύβριζε εκπαιδευτικούς (vid)

Ο θερμόαιμος γονιός τράβηξε από τα κάγκελα τον διευθυντή του σχολείου, σπάζοντάς του τα γυαλιά

Σκηνές έντασης και απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες Παρασκευή το πρωί σε Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, όταν γονέας μαθητή φέρεται να εξύβριζε εκπαιδευτικούς, διαταράσσοντας για μια ακόμη φορά την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γονέας μαθητή φέρεται να επιτέθηκε φραστικά σε εκπαιδευτικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε δίστασε να τραβήξει από τα κάγκελα τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος βρισκόταν στον χώρο της αυλής, σπάζοντάς του τα γυαλιά ηλίου. 

Ο ίδιος γονέας, ωστόσο, είχε και προχθές προκαλέσει ένταση στο σχολείο. Τα “αίματα” όπως ήταν φυσικό “άναψαν”, με το χθεσινό επεισόδιο να λαμβάνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις και με τον διευθυντή του σχολείου να καλεί την Αστυνομία. 

Το γεγονός επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, ο οποίος είναι γνώστης των απαράδεκτων, όπως είπε, συμπεριφορών από τον εν λόγω γονέα, ενώ θα διερευνήσει και το τελευταίο περιστατικό σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου αναμένεται να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιστατικό από τον διευθυντή του σχολείου. 

Δείτε το ρεπορτάζ και τι δήλωσε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ ΤV o διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης: 

Ο κ. Μπελαδάκης στέλνει το δικό του μήνυμα σε εκείνους που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο γονείς να εισέρχονται στον χώρο του σχολείου και να διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του. Να μιλάνε απρεπώς και να επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς. 

Πάντως, τα προβλήματα με τον συγκεκριμένο γονέα φαίνεται πως είναι συχνά στον χώρο του σχολείου, ωστόσο το χθεσινό επεισόδιο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, με τον διευθυντή να ενημερώνει την Αστυνομία. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, περιπολικό της οποίας έσπευσε στο σχολείο, ωστόσο ο γονέας είχε γίνει… καπνός. 

Γυαλιά
Οι φακοί από τα σπασμένα γυαλιά του διευθυντή του σχολείου…

Έχουν επιληφθεί τα αρμόδια όργανα επί του θέματος. Υπάρχει ένα ιστορικό το οποίο το γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι απαράδεκτο τέτοιου είδους περιστατικά να σημειώνονται στα σχολεία. Ως υπηρεσία, ωστόσο, είμαστε εδώ για να δεχόμαστε κάθε πληροφορία και προκειμένου να καταγράψουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό. Δε νομίζω όμως ότι οι γονείς θα πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες». 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button