Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη δεν θα αποκατασταθούν και μετά τον πόλεμο!”

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη δεν θα αποκατασταθούν ποτέ, ακόμη και μετά τη λήξη της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η Ρωσία έχει χορτάσει την κακή συμπεριφορά της Δύσης», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε όπως ήταν τα πράγματα». «Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν στην Ευρώπη και δεν περιμένει από κανέναν στην Ευρώπη να την απειλήσει, είπε ο Πεσκόφ. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η Δύση θα είναι σε θέση να συνεχίσει τη σχέσεις που είχε παλιά με τη Μόσχα», προειδοποίησε.

Μετά τη σύγκρουση, οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να έχουν τη Ρωσία ως γείτονα και θα είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν ορισμένους τύπους σχέσεων μαζί της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Δεν θα έχουμε όμως σχέσεις όπως πριν, κανείς δεν θα το θέλει αυτό», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν θα ήθελε να επιστρέψει στους παλιούς τρόπους». «Έχουμε μεγάλη εμπειρία με το πώς μας αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι», εξήγησε ο αξιωματούχος.

«Θα λαμβάνουμε πάντα υπόψη αυτή την εμπειρία». Οποιεσδήποτε μελλοντικές σχέσεις θα βασίζονται έτσι σε κάποια «νέα θεμέλια», σύμφωνα με τον Πεσκόφ. Τα λόγια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου απηχούν προηγούμενες δηλώσεις ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Τον Ιανουάριο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε ξεκάθαρα ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Δύση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button