ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ο αποθανών Σόιμπλε δε “δεδικαίωται”

Πολλές φορές “έσταζε φαρμάκι” αναφερόμενος στη χώρα μας

Τα έργα του όσο ζούσε δημιούργησαν την κόλαση επί της γης… Δεν ξέρω αν υπάρχει κόλαση εκεί που έχει “μετακομίσει” πλέον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, νόμιζε πως ήταν… πολύ σκληρός για να πεθάνει… Μόνο που τελικά πέθανε… Και σίγουρα… ο αποθανών Σόιμπλε δε “δεδικαίωται”…

 

“Έσταζε”… φαρμάκι

Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στήριζε σθεναρά το Grexit. Πολλές φορές “έσταζε φαρμάκι” αναφερόμενος στη χώρα μας.

Τον Δεκέμβριο του 2009 είχε δηλώσει: «Η Ελλάδα μάς προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Έγιναν ασυγχώρητα λάθη από την ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν και είναι πάντοτε ο λαός που πληρώνει το τίμημα».

Τον Ιανουάριο 2010: «Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί».

Νοέμβριος 2010: «Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος».

Ιούλιος 2011: «Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το ευρώ».

Οκτώβριος 2011: «Η Ελλάδα θα παραδώσει προσωρινά μέρος της κυριαρχίας της».

Ιανουάριος 2012: «Η Ευρωζώνη μπορεί να αρνηθεί τη χρηματοδότηση ωθώντας τη σε χρεωκοπία αν η χώρα δεν πείσει πως προχωρά σε εξυγίανση των οικονομικών της», είναι μόνο ελάχιστες από τις φαρμακερές ατάκες του.

 

«Φορέστε ένα πουλόβερ»…

Οι ακραίες πολιτικές λιτότητας του Σόιμπλε δεν υιοθετήθηκαν μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τη Γερμανία… Έτσι, όταν τον Οκτώβριο του 2022 ξεκινούσε ο δύσκολος χειμώνας λόγω ενεργειακής κρίσης, δε δίστασε να συμβουλέψει τους δικούς του συμπατριώτες: «Φορέστε ένα πουλόβερ, ίσως ένα δεύτερο πουλόβερ, δε χρειάζεται να θρηνείτε γι’ αυτό, αλλά συνειδητοποιήστε το. Πολλά πράγματα δεν είναι δεδομένα»…

 

Όταν έμεινε ανάπηρος

Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1990, όταν άλλαξε η ζωή τού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ήταν ένα βήμα μακριά από το να γίνει καγκελάριος, ενώ η δημοτικότητα του Κολ μειωνόταν. Τα γεγονότα όμως πήραν δραματική τροπή όταν, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στο Οπενάου, ο Σόιμπλε πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από έναν ψυχικά ασταθή άνδρα.

Ο δολοφόνος πυροβόλησε τρεις φορές με περίστροφο τον τότε ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών. Μία σφαίρα χτύπησε το σαγόνι, μία τη σπονδυλική στήλη και μία αναχαιτίστηκε από τον σωματοφύλακά του, ο οποίος επέζησε από τις συνέπειες του τραυματισμού.

Όταν ο Σόιμπλε ανέλαβε την ηγεσία του CDU, η καριέρα του υπέστη ένα ακόμη πλήγμα όταν ξέσπασε ένα σκάνδαλο σχετικά με τις ανώνυμες πολιτικές δωρεές προς το CDU. Έγινε γνωστό ως «υπόθεση μαύρου χρήματος». Ο Σόιμπλε εμπλεκόταν όλο και περισσότερο στο σκάνδαλο. Μέσα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο είχε παραδεχτεί ότι είχε συναντηθεί με έμπορο όπλων, αλλά είχε αρνηθεί ότι είχε πάρει βαλίτσα με χρήματα.

Μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, ζήτησε συγνώμη επειδή είχε πει ψέματα ότι δε γνώριζε πως το κόμμα του είχε αποδεχτεί δωρεά 100.000 μάρκων από έναν έμπορο όπλων…

Χριστόφορος Π.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button