Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Οι συνταξιούχοι ζητούν να ζουν με αξιοπρέπεια – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο από το Πανκοζανίτικο Συλλαλητήριο στην Κοζάνη

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Τις φωνές τους ένωσαν οι συνταξιούχοι στην Πανκοζανίτικη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου  στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ζητώντας να ζουν με αξιοπρέπεια.

Το βασικό πλαίσιο των αιτημάτων της κινητοποίησης περιέλαβε αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού, καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης, σύνταξη χηρείας στο 70% του αποθανόντος χωρίς άλλη περικοπή και ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους και επαναφορά των δώρων.

Επιπρόσθετα οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και τη δημιουργία Αιμοδυναμικής μονάδας στο ‘Μαμάτσειο’ Γενικό Νοσοκομείο και το άνοιγμα όλων των κλειστών δομών υγείας και δημιουργία δημόσιων δομών οίκων ευγηρίας.

‘Καλούμε τον κόσμο σε αγώνες, στις 24 του Νοέμβρη  να βουλιάξει και να χαθεί η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα’ τόνισε μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Πάλμος Παναγιώτης.

Οι ίδιοι επεσήμαναν  πως η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί προπομπό της πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.

 

 

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button