Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Στόχος μας μια νέα και δικαιότερη παγκόσμια τάξη”

«Αυτό που πρέπει να συμβεί στον πλανήτη είναι η ανάπτυξη μιας νέας και δικαιότερης παγκόσμιας τάξης», επεσήμανε με νέες δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα αυτό, τόνισε και τα εξής:
«Η ανάπτυξη μιας νέας και δικαιότερης παγκόσμιας τάξης βασισμένης στην πρωτοκαθεδρία του διεθνούς δικαίου υπήρξε μια κυρίαρχη τάση στο τρέχον στάδιο της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η Ρωσία πιστεύει ότι η δημιουργία ενός κοινού ειρηνικού, σταθερού και ευημερούντος ευρασιατικού χώρου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας».

«Θεωρούμε ένα άλλο αρκετά αντιπροσωπευτικό περιφερειακό σχήμα που είναι η Κοινότητα Ανεξάρτητων Κρατών ως αναπόσπαστο μέρος των προσπαθειών που στοχεύουν στην υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρο τον ευρασιατικό χώρο», είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε περαιτέρω ότι η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας και εμπορίου είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων των αλληλεπιδράσεων της Ρωσίας με τα έξι κράτη της Κεντρικής Ασίας, υπογραμμίζοντας πώς οι τάσεις ολοκλήρωσης στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας συνεχίζουν να αποκτούν δυναμική.

Μιλώντας για τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης είπε και τα εξής:
«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για αυτή τη συνεργασία, η οποία συγκεντρώνει 26 κράτη, καθώς αυτή η δομή έχει ισχυρή ενοποιημένη πολιτική και οικονομική ικανότητα και καλύπτει μια γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία έως τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button