ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

«Καλπάζουν» οι τιμές των ακινήτων σε Βόλο και Σποράδες – Πόσο αυξήθηκαν ενοίκια και συμβόλαια πώλησης

Έντονα αυξητικές είναι οι τάσεις των τιμών στα ακίνητα που βρίσκονται στο Βόλο και τη Μαγνησία σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Spitogatos.gr. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Α’ τριμήνου του 2024 οι τιμές πώλησης κατοικίας στο πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και γενικότερα στην ηπειρωτική Μαγνησία σημειώνουν αύξηση κατά 6,70%.

Ειδικότερα, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώνεται στα 1.200 ευρώ, σε σχέση με τα 1.125 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Ίδια περίπου εικόνα παρατηρείται και στις μισθώσεις κατοικιών. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στην ηπειρωτική Μαγνησία η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 6,67 ευρώ / τετραγωνικό μέτρο, έναντι 6,31 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023, σημειώνοντας άνοδο 5,70%.

Δραματική όμως είναι η αύξηση των τιμών διάθεσης ακινήτων στα νησιά των βορείων Σποράδων. Σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο οι τιμές “καλπάζουν” αφού το α’ τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2023 καταγράφηκε αύξηση τιμών κατά 20,50%. Έτσι ένα ακίνητο που πωλούνταν 1.850 ευρώ / τμ σήμερα πωλείται 2.230 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών σε σχέση με κάθε νομό στην Ελλάδα, μαζί με τη Χίο, τη Λευκάδα, την Ευρυτανία και τον Πειραιά.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button