ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πυροβολισμοί στο Τσιφούτ Καστέλι: Ζητούν περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών της συμπλοκής (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Πυροβολισμοί στο Τσιφούτ Καστέλι: Ζητούν περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών της συμπλοκής (vid)

Από το δικαστικό μέγαρο όπου απολογήθηκε, στη φυλακή οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι ο 43χρονος ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε συγχωριανό του τη Μεγάλη Τρίτη στο Τσιφούτ Καστέλι. Όπως ανέφερε στην κατάθεση του κατηγορούμενος, φοβήθηκε ότι το θύμα θα τον ξαναπυροβολήσει και άνοιξε πυρ για εκφοβισμό χωρίς να έχει καμία πρόθεση να τον τραυματίσει, χωρίς ωστόσο να πείσει Εισαγγελέα και Ανακρίτρια

  • Δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κίνδυνο ο 43χρονος
  • Σύμφωνα με την απολογία του υποστηρίζει πως πυροβόλησε για εκφοβισμό
  • Σύμφωνα με την δικογραφία οι σφαίρες στο Τσιφούτ Καστέλι προήλθαν από ένα καλάσνικοφ

Να εξεταστούν και πάλι κρίσιμα δεδομένα για το σκηνικό της ένοπλης συμπλοκής στο Τσιφουτ Καστέλι, ζητά η υπεράσπιση του 43χρονου δράστη ο οποίος το μεσημέρι, μετά από μαραθώνια διαδικασία οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο συνήγορος του Σπύρος Βρέντζος χαρακτήρισε μη αναμενόμενη την απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή καθώς ο 43χρονος επιμένει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή του 23χρονου συγχωριανού του που τραυματίστηκε από σφαίρα στην ωμοπλάτη.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο 43χρονος, φοβήθηκε ότι το θύμα θα τον πυροβολήσει. Όπως είχε κάνει πριν από 1 ½ χρόνο σε επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από βενζινάδικο στα Πραιτόρια. Πυροβόλησε όπως είπε για εκφοβισμό στο έδαφος και όχι για να τον τραυματίσει.

Στο στοιχείο ότι οι περισσότερες βολίδες που εντοπίστηκαν από την αυτοψία των αστυνομικών ήταν στο οδόστρωμα, είτε σε χαμηλό σημείο σε μια μεταλλική δεξαμενή εστίασε την προσπάθεια της η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που απορρίπτει και κάθε πληροφορία ότι υπήρχε συνεργός, όπως επίσης ότι κινδύνευαν ανήλικα παιδιά από τους πυροβολισμούς.

Το αιματηρό επεισόδιο που κόστισε τον τραυματισμό ενός 23χρονου εκτυλίχθηκε τη Μεγάλη Τρίτη στο Τσιφούτ Καστέλι όταν ο 43χρονος περνώντας με το αυτοκίνητο του από την είσοδο του χωριού διασταυρώθηκε με τον 23χρονο, ο οποίος στο παρελθόν του είχε στήσει ενέδρα μαζί με τον αδελφό του και τον είχαν πυροβολήσει χωρίς να τον τραυματίσουν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι σφαίρες προήλθαν από ένα καλάσνικοφ αλλά και ένα 9άρι πιστόλι, τραυματίζοντας τον 23χρονο στην ωμοπλάτη ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, κινδύνευσε και τουλάχιστον ένα ανήλικο παιδί, ο ανιψιός του 23χρονου τα οποία αμφισβητεί το 43χρονος.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button