Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Άμεση δημοκρατία στην Ελβετία, σε δημοψήφισμα το θέμα των μεταναστών

Η Ελβετία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για το αν θα εφαρμοστούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια άτομα, αφού ένα δεξιό κόμμα συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές για να ξεκινήσει δημόσια ψηφοφορία για αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση.

Το λαϊκιστικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (UDC) υπέβαλε στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία την Τετάρτη μια αναφορά που πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το σύστημα άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας, μπορούν να προκηρυχθούν δημοψηφίσματα για οποιοδήποτε θέμα εάν μια αναφορά φτάσει τις 100.000 υπογραφές εντός 18 μηνών από την έναρξή της. Το UDC συγκέντρωσε 114.600 υπογραφές σε μόλις εννέα μήνες στην προσπάθειά του να εφαρμόσει η κυβέρνηση τη «βιώσιμη δημογραφική ανάπτυξη» διασφαλίζοντας ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Ελβετίας δεν θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια άτομα μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με την πρόταση, η ελβετική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα μόλις ο μόνιμος πληθυσμός υπερβεί τα 9,5 εκατομμύρια, αναστέλλοντας, για παράδειγμα, τη δυνατότητα των μεταναστών να αποκτήσουν άδειες διαμονής, ελβετική υπηκοότητα ή οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

Η κίνηση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει την Ελβετία να αναγκαστεί να αποσυρθεί από τις διεθνείς συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς συμφωνίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελεύθερη κυκλοφορία και το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button