Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς καλούν το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 11.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στην πλατεία Βουνακίου, με τη συμμετοχή όλων των συλλογικών φορέων.

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης και περιφερόμενης αργίας», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Χίου.
«Οι εργαζόμενοι και στη Χίο γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν κόκαλα, τις αμοιβές που βρίσκονται κάτω και από τον άθλιο κατώτερο μισθό! Τα γνωρίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που αγωνιούν για το ενοίκιο, το κόστος μεταφορών, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, στο Νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ, που ζουν την ανασφάλεια, την εγκατάλειψη την ιδιωτικοποίηση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Κάλεσμα απευθύνει και η Επιτροπή εργαζομένων στη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, που διεκδικούν, επίσης, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους, καθώς και των επιδομάτων μετεγκατάστασης (στους δικαιούχους), αλλά και την αποφυγή στο μέλλον καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Βουνακίου απευθύνει και η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών στα μέλη της και όλους τους ναυτικούς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button