Διεθνής επικαιρότητα

Φρέντι Μπελέρης: Εξελίξεις μετά την παραίτηση του ηττημένου δημάρχου Χειμάρρας

Για παραίτηση του δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο και αντίπαλου του Φρέντι Μπελέρη κάνουν λόγο αλβανικά ΜΜΕ, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ηττημένο.

Ο βουλευτής Χειμάρρας Βαγγέλης Ντουλές δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ότι ο Γκόρο έχει υποβάλει την παραίτησή του από την Παρασκευή στον Περιφερειάρχη Αυλώνα.

«Ενημερωτικά sites στην Αλβανία εδώ και δυο τρεις ώρες κάνουν λόγο για την παραίτηση του ηττημένου δημάρχου στις εκλογές της 14ης Μάϊου του κ. Γκόρου, έχει υποβάλλει την παραίτησή του χθες βράδυ στον Περιφερειάρχη Αυλώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντουλές.

Φαίνεται όμως ότι τις αμέσως επόμενες ώρες η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό δημάρχου της στη Χειμάρρα, παρακάμπτοντας τον Φρέντι Μπελέρι που είναι νικητής των εκλογών αλλά παραμένει έγκλειστος σε φυλακές και με μια δίκη σε εξέλιξη.

«Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου του Ράμα που δεν είναι άλλο από το διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της Αλβανίας» κατήγγειλε ο Βαγγέλης Ντούλες.

Σημειώνεται ότι ο Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για ηττημένο δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπελέρη Γκένι Γκιζάρι τόνισε ότι αυτό που ζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο».

«Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button