ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τη Μ. Τετάρτη θα πάρουν θέση για τα κτήρια στον λόφο Καστέλι

Παραπολιτικά

Τη Μ. Τετάρτη θα πάρουν θέση για τα κτήρια στον λόφο Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός Πολιτισμού είναι υπέρ της άποψης τα μνημεία να προστατευθούν με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να αξιοποιηθούν για τουριστική εκμετάλλευση

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους οι φορείς των Χανίων σε σχέση με το πώς θα αντιδράσουν οργανωμένα και από κοινού απέναντι στην κάθετη στάση του υπουργείου Πολιτισμού ως προς την αξιοποίηση των κτηρίων στον λόφο Καστέλι. Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη από το βήμα της Βουλής, πως οι χρήσεις που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Χανίων για τα κτήρια στον λόφο Καστέλι δεν είναι δεσμευτικές, κινητοποίησε και προβλημάτισε τις τοπικές Αρχές. 

Το θεωρούσαν δεδομένο 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τόσο οι τοπικές Αρχές όσο και οι συλλογικότητες της πόλης και η Πρωτοβουλία Πολιτών θεωρούσαν πως έχουν ένα ισχυρό “χαρτί” που δεν ήταν άλλο από τους περιορισμούς του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και ειδικότερα της απαγόρευσης χρήσεων για κατοικίες ή τουριστική εκμετάλλευση. Για την ώρα, η υπουργός Πολιτισμού, που εκφράζει προφανώς και τη διάθεση της κυβέρνησης, είναι υπέρ της άποψης τα μνημεία να προστατευθούν με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να αξιοποιηθούν για τουριστική εκμετάλλευση.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button