Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Αν θέλει ο Θεός μπορούμε να δούμε το τέλος της παγκόσμιας τάξης”

Αυτό το έτος θα μπορούσαμε να δούμε το τέλος της δυτικής φιλελεύθερης ηγεμονίας, επειδή η παγκόσμια τάξη που χτίστηκε πάνω της έχει καταρρεύσει, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. «Φέτος, αν θέλει ο Θεός, μπορούμε να τελειώσουμε την άδοξη εποχή του δυτικού πολιτισμού. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται στην προοδευτική φιλελεύθερη ηγεμονία. Το προοδευτικό φιλελεύθερο παγκόσμιο πνεύμα έχει ανατραπεί. Έφερε πόλεμο, χάος, αναταραχή και κατέστρεψε οικονομίες στον κόσμο», είπε ο Όρμπαν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουδαπέστη. 

Ο Όρμπαν εκτίμησε ότι «οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι αισθάνονται ότι απειλούνται, αλλά την ίδια στιγμή εξακολουθούν να βρίσκονται στην εξουσία και ότι είναι «επικίνδυνοι αντίπαλοι, αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, δεν πτοούνται από τίποτα και δεν έχουν ηθικές ανησυχίες». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει πιθανότητα οι κυρίαρχοι πολιτικοί να αντικατασταθούν από «αυτούς τους ηγέτες που δεν είναι πραγματικά ηγέτες, αλλά ασχολούνται με την οικοδόμηση ηγεμονικού-ιδεολογικού ελέγχου που όλοι πρέπει να υπακούουν, μετατρέποντας τους κρατικούς φορείς σε όργανα καταπίεσης των λαών της Ευρώπης».

Ως παραδείγματα πίεσης από το «φιλελεύθερο κυρίαρχο ρεύμα», ο Όρμπαν ανέφερε τις προσπάθειες ακύρωσης συντηρητικού συνεδρίου στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, τη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τη δίωξη των δεξιών πολιτικών κομμάτων από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button