Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Φτάνει πια, όχι άλλα χρήματα στην Ουκρανία!”

Το Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ), το οποίο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές κόμμα στην Αυστρία σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, έχει καταθέσει πρόταση ζητώντας από την Αυστρία να αποσύρει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, δεδομένων των δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη δώσει από τις Βρυξέλλες.

Η πρόταση απορρίφθηκε από όλα τα μέρη εκτός από το FPÖ. «Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να σταματήσει να πετάει από το παράθυρο δισεκατομμύρια χρήματα των κρατών μελών», δήλωσε η βουλευτής Petra Steger, εκπρόσωπος του FPÖ για την ευρωπαϊκή πολιτική της, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του αυστριακού κοινοβουλίου.

«Λέμε: Φτάνει πια. Η Αυστρία πλήρωσε αρκετά! Η δουλειά μας είναι να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα των Αυστριακών φορολογουμένων. Έτσι, κάνουμε εκστρατεία για να βάλουμε τέλος σε αυτήν την ανεύθυνη πολιτική σε βάρος των καθαρών συνεισφερόντων κρατών και να αναστείλουμε τις εισφορές μέχρι να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματά μας χρησιμοποιούνται με συμβατικό και υπεύθυνο τρόπο και ότι αυτή η τεράστια σπατάλη θα σταματήσει», είπε η Στέγκερ. Η βουλευτής είπε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν χάσει κάθε κοινή λογική όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button