ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων

Στην επιβεβαίωση της πληροφορίες που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εντοπίστηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος προχώρησε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Ο εκπρόσωπος του ιστραηλινού στρατού, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκαν εκεί – κοντά στα σύνορα με τη Γάζα – οι 1.500 σοροί.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς είναι 900 ενώ τόνισε ότι οι IDF έχουν ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο του φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εκκένωση των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας της Χαμάς την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πρακτικά μετά την επιβεβαίωση από τις IDF για τις 1.500 σορούς ενόπλων της Χαμάς, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης ανεβαίνει σε 3.100.

Ανάμεσά στους νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς βρίσκονται τουλάχιστον 11 Αμερικανοί υπήκοοι όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν τη Δευτέρα το απόγευμα ενώ νεκρούς έχουν ανακοινώσει Γαλλία, Ταϊλάνδη, Νεπάλ, Αυστρία.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button