Διεθνής επικαιρότητα

Χανιά: Μεγάλη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σούδας για τον Αντώνη και την τραγωδία στο Blue Horizon

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Αντώνης έχασε άδικα τη ζωή του προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι Blue Horizon με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, με τους εργαζόμενους στο καράβι να τον σπρώχνουν στη θάλασσα, το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές στο λιμάνι των Χανίων, μαζεύτηκαν μπροστά από το καράβι ΕΛΥΡΟΣ με δρομολόγιο προς Πειραιά, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρίας για τον πνιγμό του Αντώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ κόσμου και λιμενικού.

Ένας άνδρας φαίνεται να φωνάζει εξαγριωμένος «ήρθες να σκοτώσεις τον αδερφό σου;» με έναν άλλον να προσθέτει «δεν ντρέπεστε να’ ρθείτε εδώ;» και «έχει πεθάνει ένα παιδί, δεν θα το ανεχτούμε αυτό».

 

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν σημειωθεί και σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χθες το βράδυ, το Blue Horizon απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου με έξι ώρες καθυστέρηση λόγω των διαδηλώσεων, με νέο πλήρωμα και διαφορετικό καπετάνιο, λόγω του μεγέθους της κινητοποίησης.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button