ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μαγική βραδιά για Ολυμπιακό, 2-4 την Άστον Βίλα και φουλ για τελικό!

Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός υπέταξε απόψε την Άστον Βίλα με 2-4 στο Μπέρμιγχαμ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, και τώρα καλείται να υπερασπιστεί το τεράστιο προβάδισμά του στην ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης 9/5 στο «Καραϊσκάκη», προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League.

Ο τελικός θα γίνει στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena και οι ερυθρόλευκοι μπορούν κάλλιστα να ονειρεύονται ότι θα ζήσουν την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους, την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, σε ελληνικό έδαφος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ελ Κααμπί, που σημείωσε χατ-τρικ και έβαλε φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα του σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Ήταν ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος από την αγγλική ομάδα αλλά ήταν και τυχερός, αφού η Άστον Βίλα είχε λίγο πριν το τέλος του αγώνα χαμένο πέναλτι για να μειώσει περισσότερο και να αλλάξει τα δεδομένα για την ρεβάνς. Το 2-4 όμως παρέμεινε και με αυτό το σκορ οι ερυθρόλευκοι είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ στο 17′ και να κάνει το 2-0 στο 29′. Οι Βίλανς απάντησαν, με τον Γουότκινς να μειώνει στο 45+1′. Ο Ντιαμπί έφερε ισορροπία στο 52′. Ωστόσο, οι Πειραιώτες έδειξαν τεράστια αποθέματα και μέταλλο. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το χατ-τρικ με πέναλτι στο 56′, με τον Έσε στο 67ο λεπτό να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ για τους ερυθρόλευκους.

Στο 81ο ο Κάρμο δεν μπόρεσε να διώξει, μάρκαρε στη συνέχεια τον Ντουράν, ο οποίος έπεσε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. λεπτό. Ο Ντόουγκλας Λουίζ εκτέλεσε, χτύπησε η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και άουτ και οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το 4-2. Η ρεβάνς στο κατάμεστο Καραϊσκάκης θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:00, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν κάνει ήδη το sold out.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι, Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς, Ντιαμπί, Γουότκινς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Νίκη για Φιορεντίνα
Η Φιορεντίνα ήταν το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι με την Μπριζ για τα ημιτελικά του Conference League και το έδειξε στον πρώτο ημιτελικό, με την ομάδα του Βιτσέντσο Ιταλιάνο να επικρατεί έστω και δύσκολα με 3-2 της αντιπάλου της και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου είναι πλέον πολύ πιθανό να βρίσκεται μια ελληνική ομάδα…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button