Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Χαλκίδα: Η Άννα Παππά για τα προβλήματα στον οικισμό της Χαραυγής

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΛΗ», Άννα Παππά, κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, για το το θέμα της “Βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού Χαραυγής και επείγουσας ανάγκης μετεγκατάστασης των Ρομά της Χαραυγής, σε κατάλληλα οργανωμένο οικισμό”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με κύριο θέμα την εισήγηση της παράταξης μας περί “Βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού Χαραυγής και επείγουσας ανάγκης μετεγκατάστασης των Ρομά της Χαραυγής, σε κατάλληλα οργανωμένο οικισμό” βιώσαμε το απόλυτο ΘΕΑΤΡΟ του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ από τη Δημοτική Αρχή.

  • Γνωρίζουμε ότι η αλήθεια ΠΟΝΑΕΙ κυρία Δήμαρχε, γιατί ακούσατε από εμάς, ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ της Χαραυγής, άσχετα αν προσπαθήσατε διακαώς να την υποβαθμίσετε και να μην αφουγκραστείτε τις προτάσεις μας για τη λύση του προβλήματος!
  • Γιατί πολύ απλά δεν σας συμφέρει να ασχοληθείτε με το πρόβλημα!
  • Είδαμε, ότι δεν είχατε ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για τη δική σας ανεπάρκεια απέναντι στους Δημότες της Χαραυγής και τις έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες τους απέναντι στο πρόσωπο σας!
  • «Απολαύσαμε» την προσπάθεια σας να τους χειραγωγήσετε για άλλη μια φορά, με «οσκαρική» τεχνική παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το θέμα που σας πονάει και αποφεύγατε διακαώς να συζητήσετε.
  • Ακούσαμε τη λαμπερή σας σύμβουλο «guest star» που έρχεται τελευταία και φεύγει πρώτη σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, όταν μας κάνει την τιμή, να κατηγορεί με περισσό θράσος, ελλείψει επιχειρημάτων, την αντιπολίτευση για την ανικανότητα της δημάρχου να επιληφθεί του θέματος!
  • Ακούσαμε άλλη, ενοχλημένη από την εισήγηση μας σύμβουλο της συμπολίτευσης, να απαριθμεί το βιογραφικό μου χωρίς να λέει τίποτα ουσιαστικό για το θέμα της συζήτησης.

Παραταύτα την ευχαριστούμε θερμά για τη διαφήμιση.

  • Ακούσαμε με έκπληξη μας, άλλο σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής, να παραδέχεται ότι όντως συντάχθηκε κάποιος αρχικός φάκελος με τη συνεργασία κατοίκων της Χαραυγής για τη μετεγκατάσταση των Ρομά για το αρμόδιο υπουργείο, αλλά ουδέποτε στάλθηκε διαψεύδοντας ουσιαστικά την ίδια τη Δήμαρχο που ωρυόταν ότι δεν συντάχθηκε ποτέ κανένας φάκελος για το υπουργείο και άδικα διαμαρτύρονταν οι πολίτες ότι τους έλεγε συνεχόμενα ψέμματα για την ύπαρξη του.

Οδυνηρό συμπέρασμα…

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέληξε σε ένα Συμβούλιο «παρωδία», ένα Συμβούλιο χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, μια κακόγουστη παράσταση αλαζονείας και φτηνού εντυπωσιασμού από τη κα Δήμαρχο, μη σεβόμενη για άλλη μια φορά τους παρευρισκόμενους ταλαιπωρημένους δημότες της Χαραυγής και τις κραυγές αγωνίας τους, για λύσεις και πράξεις.

  • Η Δήμαρχος αποποιήθηκε ουσιαστικά των ευθυνών της, λέγοντας δημόσια, χωρίς καμία ντροπή και κοιτάζοντας απροκάλυπτα στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους, ότι δεν έχει καταφέρει να βρει (!!) εδώ και 4,5 ολόκληρα χρόνια (!!) μια έκταση στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Χαραυγής, που να πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις!

(!!) Σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (!!)

  • Μη σεβόμενη και όλους εμάς της αντιπολίτευσης και τις σοβαρές προτάσεις που παραθέσαμε εξάντλησε τις δευτερολογίες της σε προσωπικές επιθέσεις χαμηλότατου επιπέδου σε επικεφαλής των παρατάξεων.
  • Δεν δέχτηκε να φέρει προς ψηφοφορία τις προτάσεις μας, δέκα στο σύνολο, παρόλο που ζητήθηκε και από τη μείζονα αντιπολίτευση.
  • Όταν οι δημότες της Χαραυγής εξοργισμένοι από την προκλητική της στάση σε όλη τη συνεδρίαση αποκάλυψαν δημοσίως τις «ψεύτικες» υποσχέσεις της επί σειρά ετών προς αυτούς, δεν πτοήθηκε!
  • Έριξε το μπαλάκι των αποκλειστικών ευθυνών της στην αντιπολίτευση, με μια παράλογη αντιπρόταση.

«Τη σύσταση «επιτροπής»

με Πρόεδρο την ίδια (!!) (μετά τη δημόσια παραδοχή της αδυναμίας της να βρει λύση (!!)) και τους επικεφαλής των παρατάξεων, με αποκλειστική αρμοδιότητα, την εξεύρεση της προαναφερόμενης κατάλληλης έκτασης για τη μεταστέγαση των Ρομά, που η ίδια δεν ΚΑΤΑΦΕΡΕ να «βρει» επί τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια!

(!!) ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ για τη ΧΑΡΑΥΓΗ μετά από μια πολύωρη συζήτηση του θέματος, μετά από πολλά χρόνια συνεχιζόμενης υποσχεσιολογίας!

Ζητούμε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ συγγνώμη στους δημότες μας, της Χαραυγής για τη συνέχιση της προκλητικής απαξίωσης τους από τη Δημοτική Αρχή!

κα Βάκα,

  • Γνωρίζουμε ότι είσαστε «έμπειρη» αυτοδιοικητικός και γνωρίζετε καλά την τέχνη των πολιτικών ελιγμών, αλλά σας παρακαλώ θερμά μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη των δημοτών σας! Εκτίθεστε!
  • Εάν θέλετε να σας συνδράμουμε στη διεκδίκηση οποιασδήποτε σοβαρής λύσης στο αρμόδιο υπουργείο δηλώνουμε δυναμικό ΠΑΡΟΝ!
  • Όμως αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε στα «νοσηρά» σας παιχνίδια εντυπωσιασμού και μεταφοράς ευθυνών υιοθετώντας την τουλάχιστον «αστεία» σας αντιπρόταση, προκειμένου να κερδίσετε χρόνο και να αποφύγετε για άλλη μια φορά να ασχοληθείτε υπεύθυνα με τη ΧΑΡΑΥΓΗ!
  • Οι ευθύνες της αναποτελεσματικότητας της μέχρι σήμερα επιχειρησιακής διαχείρισης του σοβαρού αυτού θέματος, ΒΑΡΥΝΟΥΝ αποκλειστικά ΕΣΑΣ και τη Δημοτική Αρχή που εκπροσωπείτε!
  • Εάν αδυνατείτε να ανταπεξέλθετε στις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ σας ,αλλάξτε πολιτική καριέρα.

Η Βουλή περιμένει με ανυπομονησία τις «αποτελεσματικές» σας υπηρεσίες».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button