Διεθνής επικαιρότητα

Ιμπάνιεθ: «Ρεαλιστής ο Μεντιλίμπαρ, ξέρει πάντα τι θέλει»

Ουνάι Έμερι και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, προπονητές της Άστον Βίλα και του Ολυμπιακού, κοντράρονται στον πρώτο -μεταξύ τους- ημιτελικό του Conference League (22:00, Cosmote Sport 2). Οι δυο τους έχουν μεγαλώσει «ποδοσφαιρικά» στα χέρια του Ινιάκι Ιμπάνιεθ, του 60χρονου διάσημου μάνατζερ, που «κουβαλάει» 35 χρόνια εμπειρίας, έχοντας γίνει ο αυθεντικός «βασιλιάς» των πάγκων των Βάσκων προπονητών.

Ο Έμερι, από το 2015, δεν βρίσκεται πλέον μαζί του, αφού προσχώρησε στην ομάδα του Ζόρζε Μέντες. Όμως εκτός από τον Μεντιλίμπαρ, ο Ινιάκι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ηγείται, μεταξύ άλλων των, Τσάμπι Αλόνσο (Λεβερκούζεν), Ερνέστο Βαλβέρδε (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Μικέλ Αρτέτα (Άρσεναλ) και Άντονι Ιραόλα (Μπόρνμουθ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόψε θα βρεθεί στις εξέδρες του «Villa Park» για να είναι κοντά στον προπονητή του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική ιστοσελίδα revelo, ενώ «θα χαιρετηθεί σίγουρα και με τον Έμερι, με τον οποίο ήταν σχεδόν 20 χρόνια μαζί, από τότε που ο Ουνάι ήταν παίκτης».

«Η αλήθεια είναι ότι, υπό την έννοια πως διακυβεύεται το αθλητικό τους μέλλον, μοιάζουν αρκετά. Δεν είναι δύο από αυτούς που σε ρωτούν κάθε ώρα πώς πάνε οι συζητήσεις. Είναι ήρεμοι. Εμπιστεύονται αυτό για το οποίο έχουμε μιλήσει πριν και μετά από τόσα χρόνια, ξέρω τι θέλει ο καθένας. Δεν μου συνέβη ποτέ ο ίδιος σύλλογος να ενδιαφέρεται και για τους δύο ταυτόχρονα. Ο Μεντιλίμπαρ έχει κληθεί περισσότερο ως σωτήρας δύσκολων καταστάσεων», τόνισε σε συνέντευξή στην ισπανική ιστοσελίδα και συνέχισε:

«Ως προπονητής ο Μεντιλίμπαρ είναι πολύ ρεαλιστής. Ξέρει πάντα τι θέλει. Δεν περιπλέκει τη ζωή. Η θεωρία του είναι ότι αν ένας σύλλογος δεν σε θέλει, επειδή αρχίζεις να χάνεις, δεν αξίζει να έχεις υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Γι’ αυτό, τον τελευταίο καιρό, πάμε μαζί του από χρόνο σε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button