ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στο πόδι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ για να μην κλείσει λόγω συγχώνευσης – Φόβος για την τιμή του νερού (vid)

Με τις συγχωνεύσεις θα πληγεί σοβαρά η τοπική οικονομία και απασχόληση τόνισαν εργαζόμενοι εκφράζοντας τους φόβους τους για αυξήσεις στο κοινωνικό αγαθό – το νερό

Πανελλαδικός ξεσηκωμός εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που καταργεί τις ΔΕΥΑ,  τις οποίες συγχωνεύει περιφερειακά, αλλάζοντας τελείως τη μορφή της, σχεδιασμός που όπως τόνισαν, στοχεύει στην Ιδιωτικοποίηση του νερού.  

Στο πλαίσιο τετράωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας, εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ συγκεντρώθηκαν έξω από τη Λότζια ενώ στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα αιτήματά τους ενώ επέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.  

Με τις συγχωνεύσεις θα πληγεί σοβαρά η τοπική οικονομία και απασχόληση τόνισαν εργαζόμενοι εκφράζοντας τους φόβους τους για αυξήσεις στο κοινωνικό αγαθό – το νερό-.  

Όπως τόνισαν εργαζόμενοι, με τις συγχωνεύσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση θα δημιουργηθούν 15 Περιφερειακοί φορείς σε επίπεδο διευρυμένων χωρικών ενοτήτων που θα παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στην Περιφέρεια της χώρας, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης.  

Να αποσυρθούν άμεσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων, δήλωσαν εργαζόμενοι οι οποίοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button