ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στα Χανιά την Πέμπτη η Ολυμπιακή Φλόγα

Στα Χανιά, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις έξι και είκοσι το απόγευμα από τη συμβολή των οδών Σκαλίδη και Χάληδων και εν συνεχεία διασχίζοντας την οδό Πειραιώς, την Πλατεία Τάλω και την Ακτή Κουντουριώτη, θα καταλήξει στο Γυαλί Τζαμί όπου θα ανάψει ο βωμός

Την Ολυμπιακή φλόγα θα υποδεχτούν την ερχόμενη Πέμπτη τα Χανιά, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Δύο ημέρες μετά την τελετή αφής της, στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Στα Χανιά, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις έξι και είκοσι το απόγευμα από τη συμβολή των οδών Σκαλίδη και Χάληδων και εν συνεχεία διασχίζοντας την οδό Πειραιώς, την Πλατεία Τάλω και την Ακτή Κουντουριώτη, θα καταλήξει στο Γυαλί Τζαμί όπου θα ανάψει ο βωμός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χανίων θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο, με φόντο τον Φάρο του Ενετικού λιμανιού ενώ στη διάρκεια της τελετής προβλέπονται ομιλίες και δρώμενα.

Μετά το άναμμα του βωμού, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Γυαλί Τζαμί, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο της Αθήνας Flux Laboratory, θα παρουσιάσουν το The Olympic Cypher, μια παράσταση χορού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην ιδιαίτερη Ολυμπιακή ταυτότητα της Ελλάδας, με στόχο να αναδείξει τους δεσμούς μεταξύ τέχνης και αθλητισμού και τις κοινές τους αξίες. Σημειώνεται δε ότι τα Χανιά είναι μια από τις έξι πόλεις της χώρας στις οποίες θα φιλοξενηθεί η εν λόγο χορευτική παράσταση. Ταυτόχρονα, σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχτεί το breakdance, ως νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης προβλέπεται να αναχωρήσει ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, που θα μεταφέρει τη Φλόγα στο λιμάνι της Σούδας, για να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής και να συνεχίσει το ταξίδι της στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Η ολυμπιακή φλόγα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, θα διανύσει 5.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 πόλεις, 7 νησιά και 12 αρχαιολογικούς χώρους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button