ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Τα βιβλία και οι παππούδες αδιάψευστοι μάρτυρες

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να μας σύρουν στο βούρκο του δήθεν πολιτισμού και της τάχα πλήρους ελευθερίας του ανθρώπου

Οι άνθρωποι, από καταβολής κόσμου, έρχονταν, έρχονται και θα συνεχίσουν έως τη συντέλεια του κόσμου να έρχονται σε προστριβές μεταξύ τους. Είτε είναι διαφορετικών εθνών ή φυλών, αλλά και μεταξύ της ίδιας εθνικότητας. 

Εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές έχουν θυσιαστεί στον βωμό της θρησκείας τους, υποστηρίζοντας ότι ο θεός που πιστεύουν είναι ο θεός των θεών, που με απίστευτη θέληση θυσιάζονται στο όνομά του, αδιαφορώντας όμως ότι μαζί με τη δική τους θυσία θυσιάζονται κι άλλοι συνάνθρωποί τους, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά. 

Βέβαια, αυτό γίνεται και σήμερα, η αρχή όμως της όποιας θυσίας τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά δυστυχώς συνεχίζεται. Αλλά δεν είναι μόνο οι παραπάνω θυσίες, δηλαδή για την επικράτηση της θρησκείας τους, που φέρνουν σε εμπόλεμη κατάσταση δύο ή περισσότερους λαούς, αλληλοσκοτώνοντας χιλιάδες αθώους συνανθρώπους μας. Είναι πάρα πολλές οι αφορμές. Ολόκληρα έθνη έχουν αφανιστεί από προσώπου Γης με πρώτη αφορμή απ’ όλες την απόκτηση πλούτου, χρησιμοποιώντας τη δύναμη των όπλων που είχαν ή έχουν στη διάθεσή τους, ενώ οι άλλοι υστερούσαν ή υστερούν σ’ αυτόν τον τομέα. 

Πολλές όμως πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ δύο εθνών έχουν παραμείνει άγνωστες και θα παραμείνουν κρυφές, για το πού έγιναν, πότε έγιναν και για ποιο λόγο, γιατί ο άνθρωπος δεν είχε ανακαλύψει τότε τον γραπτό λόγο κι ως εκ τούτου δεν έχουν καταγραφεί στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας. Απομεινάρια εκείνων των εχθροπραξιών έχουν φέρει στο φως οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιώντας τη σκαπάνη τους, σχηματίζοντας κάποιες θαμπές εικόνες εκείνων των εποχών. Εγώ πιστεύω ότι τίποτα δε θα φέρει στο φως την αλήθεια εκείνων των εχθροπραξιών μεταξύ των λαών της Γης. Η αλήθεια κρύβεται πίσω από το πέπλο του χρόνου και που αιώνια θα την κρατάει κρυφή μέχρι την εξαφάνιση του ανθρώπου από τον πλανήτη που κατοικεί, τη Γη. Κάποτε, δε γνωρίζω πότε και ποιος ήταν εκείνος που είπε πως, όταν μπορέσει ο άνθρωπος και υπερνικήσει την ταχύτητα του φωτός, τότε θα μπορέσει να δει π.χ. τη στιγμή της έκρηξης ενός άστρου. Μέχρι τότε θα βλέπουμε εικόνες που έγιναν πριν από χιλιάδες χρόνια. 

Πάρα πολλοί οι συγγραφείς και οι ιστορικοί ξένων εθνών που εδώ και πολλά χρόνια διαστρεβλώνουν την αλήθεια της Ιστορίας μας, βαπτίζοντας τους μυθικούς ήρωές μας δικούς τους, αλλά και την αγνή ιστορία διαφόρων νικηφόρων πολέμων των Ελλήνων, παρουσιάζοντας την κάθε νίκη μας ως δικό τους κατόρθωμα

Όταν όμως ανακάλυψε τη γραφή ο άνθρωπος, από τότε οι λόγιοι της κάθε εποχής καταγράφουν στα βιβλία τους πολλά γεγονότα που θα μείνουν αιώνια αδιάψευστοι μάρτυρες στην πορεία της ανθρωπότητας. Σ’ αυτούς οφείλουμε το πότε ανακαλύφθηκε π.χ. ο σίδηρος, ο χαλκός, πότε έγινε ο Τρωικός Πόλεμος και πολλά άλλα γεγονότα και επιτεύγματα του ανθρώπου. Κι από τις σελίδες των βιβλίων τους, τα τυπώνει ο άνθρωπος στις σελίδες της σκέψης του και τα μεταλαμπαδεύει από γενιά σε γενιά κι από τον παππού στον εγγονό. 

Βέβαια, η ιστορία μεταξύ των εθνών διαφέρει πάρα πολύ η μία από την άλλη. Την αλήθεια δε της δικής μας ιστορίας θα τη μάθουμε γραμμένη στις αράδες των βιβλίων, τα ξεχασμένα στα πολλά χρονοντούλαπα κι από τα χιλιάδες των παππούδων μας θα μάθουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και γενικότερα της πατρίδας μας, που καμιά σχέση δεν έχουν από τα ψυχοφθόρα ξενόφερτα που έχουν φέρει στη χώρα μας άλλοι λαοί και ο κίνδυνος να αφανιστούν τα δικά μας είναι υπαρκτός. 

Πάρα πολλοί οι συγγραφείς και οι ιστορικοί ξένων εθνών που εδώ και πολλά χρόνια διαστρεβλώνουν την αλήθεια της Ιστορίας μας, βαπτίζοντας τους μυθικούς ήρωές μας δικούς τους, αλλά και την αγνή ιστορία διαφόρων νικηφόρων πολέμων των Ελλήνων, παρουσιάζοντας την κάθε νίκη μας ως δικό τους κατόρθωμα. 

Απ’ ό,τι γνωρίζω ή μάλλον από τη μαρτυρία πολλών συνανθρώπων μου, τα Αρχαία Ελληνικά δε διδάσκονται στα σχολεία μας κι αν κάνω λάθος διορθώστε με. Εκείνο όμως που είμαι βέβαιος ότι είναι αληθινό, πολλά παιδιά δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης ή πώς πέθανε ο Αθανάσιος Διάκος. 

Δε γνωρίζουν πότε περίπου έγινε ο Τρωικός Πόλεμος και για ποιον λόγο έγινε και πάρα πολλά άλλα ζωτικής σημασίας γεγονότα για τη διαιώνιση της Ιστορίας του γένους. Πριν από λίγες μέρες ρώτησα τον ομαδάρχη κάποιας ομάδας ποδηλατών να μου πει τι ήταν ο μυθικός ήρωας που η ομάδα του είχε πάρει το όνομά της. Η απάντηση ήταν «δεν ξέρουμε», αλλά πρόσθεσε: «Έχετε δίκιο, κύριε, που απορείτε γιατί δεν το γνωρίζουμε, έπρεπε να το έχουμε μάθει». Ξέρουν όμως ποιος παίχτης παίζει στην άμυνα π.χ. της ομάδας Ρεάλ και το γράφω γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά δε γνωρίζουν πολλά γεγονότα, γιατί δεν τους τα μαθαίνουμε εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας ή στα εγγόνια μας. Αν δε μάθουμε στα παιδιά μας ποιος ήταν ο Νικηταράς ή ο Δασκαλογιάννης, κάποια μέρα θα ξεχαστούν και δε θα αναφέρονται καθόλου στην Ελληνική Ιστορία. Κι εκείνος που είπε ότι «λαός που ξεχνάει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να σβήσει από τις σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας» έχει δίκιο. 

Βέβαια, δεν είμαι εγώ περισσότερο Έλληνας από τους άλλους Έλληνες, αλλά οφείλω, κι αυτό κάνω, να λέω στα εγγόνια μου και να γράφω για την Ιστορία του τόπου μου, για τα ήθη και τα έθιμα που κι εγώ τα έμαθα από τους παππούδες μου. Οι καιροί που διανύουμε φαντάζουν πολύ ζοφεροί και για να μείνουμε αλώβητοι ως Έλληνες από τις μύριες πιέσεις που δεχόμαστε από άλλους λαούς πρέπει, αυτό πιστεύω, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και να παλέψουμε ο καθένας από το μετερίζι του να μείνουμε Έλληνες. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το ποτάμι της απληστίας, κυνηγώντας μόνο τα υλικά αγαθά, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά και να μη θυσιάσουμε στον βωμό του πλούτου αξίες και ιδανικά. 

Οι εχθροί του έθνους μας καραδοκούν να βρουν την κατάλληλη στιγμή να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το κράτος μας, όπως έκαναν τις μαύρες εκείνες εποχές για το έθνος μας. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να μας σύρουν στον βούρκο του δήθεν πολιτισμού και της τάχα πλήρους ελευθερίας του ανθρώπου. Έχουμε δει πολλά έκτροπα να βγαίνουν στο φως του ήλιου ακόμα κι από εκείνους που κατά κάποιο τρόπο εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας. “Άνθρωποι” υπεράνω κάθε υποψίας τούς βλέπουμε να σέρνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων για βιασμούς ανηλίκων κι ένα σωρό άλλα ακατανόμαστα αδικήματα. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button