ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πρώτη η Κρήτη στην εθελοντική αιμοδοσία πανελλαδικά

Oι εθελοντές αιμοδότες αυξάνονται στις μικρές ηλικίες από τα 17 έτη και μετά, σύμφωνα με τη γιατρό και πρόεδρο του “Αιματοκρήτη” Ειρήνη Γεργιανάκη

Εθελοντισμός και προσφορά τείνουν να γίνουν στάση ζωής για τους Κρητικούς, καθώς για 3η συνεχή χρονιά παραμένουμε στην πρώτη θέση πανελλαδικά της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι οι εθελοντές αιμοδότες αυξάνονται στις μικρές ηλικίες από τα 17 έτη και μετά, όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η γιατρός και πρόεδρος του “Αιματοκρήτη” Ειρήνη Γεργιανάκη. 

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες της Μ. Εβδομάδας ξεκίνησαν από τ’ Ανώγεια κι ακολουθούν αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις Αρχάνες, το Μεγάλο Σάββατο στη Λότζια, στις 8 Μαΐου στο Φόδελε και την επομένη, 9 Μαΐου, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι. 

«Οι ανάγκες είναι συνεχείς. Η αιμοδοσία δεν κάνει διακοπές για τους ανθρώπους με μεσογειακή αναιμία, τα παιδιά με λευχαιμία, τα χειρουργεία και τα τροχαία, ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη», σημειώνει η Ειρήνη Γεργιανάκη. Το ελπιδοφόρο, όπως αναφέρει, είναι πως αλλάζει η κουλτούρα μας για την προσφορά αίματος σε τακτά χρονικά διαστήματα κι όχι μόνο όταν παραστεί ανάγκη για κάποιον δικό μας, εφόσον το επιτρέπει η υγεία και η ηλικία μας. Ακόμα πιο αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή έχουν ευαισθητοποιηθεί οι νεότερες γενιές από τα 17 έτη και πάνω, όπως και οι κατά τόπους φορείς, σύλλογοι και συλλογικότητες διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες. 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button