Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Εξαπατούν τους ανθρώπους με ιστορίες τρόμου για τη Ρωσία!»

Αβάσιμες χαρακτήρισε τις προειδοποιήσεις ορισμένων ηγετών της ΕΕ ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εάν τα καταφέρει στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Σχολιάζοντας για μια ακόμα φορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Αντρέϊ Ντούντα περί τοποθέτησης Αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της χώρας του, είπε τα εξής:

«Αυτές είναι ιστορίες τρόμου που επινοήθηκαν για να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων από τα εσωτερικά προβλήματα στις χώρες τους. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κλιμακώνουν τις εντάσεις με κάθε δυνατό τρόπο και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πληθυσμούς τους με αυτές τις ιστορίες φρίκης για τους τρομερούς Ρώσους που δεν θα σταματήσουν ποτέ και θα συνεχίσουν να προχωρούν. Αυτό είναι απολύτως αβάσιμο», τόνισε ο Πεσκόφ.

 Ο Ντούντα ισχυρίστηκε ότι η τοποθέτηση πυρηνικών στο έδαφος της Πολωνίας, «θα ενίσχυε την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, καθώς η Ρωσία στρατιωτικοποιεί ολοένα και περισσότερο τον θύλακα του Καλίνινγκραντ, που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, και αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία». Αρκετοί άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ εάν νικήσει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.
Τα σχόλια του Ντούντα σχετικά με την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ σε πολωνικό έδαφος επικρίθηκαν πάντως από άλλους Πολωνούς αξιωματούχους και τους συμμάχους της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε ότι ο Ντούντα δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να κάνει δημόσια εικασίες για το θέμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button