Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: «Ο κόσμος της Σοφίας» μία δραστήρια βιβλιοθήκη στη Φίλια

Μια ενεργή και δραστήρια βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε από το μηδέν ξεκίνησε να λειτουργεί στη Φίλια της Λέσβου, και μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, χάρη στην εθελοντική προσφορά των διαχειριστών του, προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες για να είναι προσβάσιμη από όλους οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Η κοινοτική βιβλιοθήκη Φίλιας «ο κόσμος της Σοφίας» πήρε το όνομά της από τον τίτλο του μυθιστορήματος του Νορβηγού συγγραφέα Jostein Gaarder, που αποτέλεσε το πρώτο βιβλίο που τοποθετήθηκε στα ράφια της, στις 20 Φεβρουαρίου 2022. Από τότε με δωρεές Φιλιανών και όχι μόνο, έχει φτάσει τους 1700 τίτλους βιβλίων.

Υπεύθυνη διαχειρίστρια της κοινοτικής βιβλιοθήκης Φίλιας «ο κόσμος της Σοφίας» είναι η δημοσιογράφος Ανδρονίκη Κουτσαβλή που απευθύνθηκε σε επιστήμονες του χώρου της βιβλιοθηκονομίας και της τεχνολογίας με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ψηφιοποίηση των τίτλων που διαθέτει και να προσφέρει μια σειρά διαδικτυακών υπηρεσιών στα μέλη της.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Ανδρονίκη Κουτσαβλή, «η βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί, 10:00-13:00 . Ξεκίνησε το δανεισμό βιβλίων τον Ιούνιο του 2023,  εντάχθηκε στον Βιβλιοδανό, τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου , ενώ πριν από λίγες μέρες απέκτησε και ιστοσελίδα που την δημιούργησαν μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής».

Στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης https://kvfilia.wordpress.com/ μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στους τίτλους βιβλίων που διαθέτει, σε αυτούς που είναι διαθέσιμοι και δεν έχουν δανειστεί αλλά και στους δωρητές των βιβλίων που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button