Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ενωμένοι σαν γροθιά έδωσαν μάχη με τον χρόνο γιατροί, νοσηλευτές & αστυνομικοί για τον 16χρονο από την Κοζάνη που κατάπιε παραφλού – Δείτε περισσότερα

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Ενωμένοι σαν γροθιά έδωσαν μια γιγάντια μάχη με τον χρόνο, γιατροί, νοσηλευτές & αστυνομικοί, προκειμένου να σωθεί ο 16χρονος από την Κοζάνη, όπου το βράδυ της Μ.Τρίτης 30 Απριλίου, κατάπιε παραφλού .

Όπως αναφέρει η μητέρα του 16χρονου από την Κοζάνη στο ρεπορτάζ του ALPHA, ‘Καλά που ήταν οι γιατρού και έσωσαν το παιδί μου. Το παιδί μου αυτή τη στιγμή θα το κλαίγαμε, ήταν ένα βήμα πριν την ανακοπή .Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ της Κοζάνης, το παιδί δεν έφτανε ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Γιάννενα” .

Ο 16χρονος, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης την Μ.Τετάρτη, όπου γιατροί, νοσηλευτές και αστυνομικοί έκαναν το αδύνατο, δυνατό προκειμένου να κρατηθεί ο 16χρονος στη ζωή .

Σύμφωνα με τον Δ/ντη της ΜΕΘ κ.Στόκκο, χαρακτηριστικά αναφέρει “Ήταν θέμα δευτερολέπτων να γίνει ανακοπή και αν γινόταν ανακοπή δεν γυρνούσε πίσω Έβλεπα αυτό το παιδί, σαν να ήταν δικό μου, δεν γινόταν να μη δώσω τα μέγιστα, όχι μόνο εγώ, όλοι οι συνάδελφοι”.

Για να κρατηθεί στη ζωή ο 16χρονος, θα έπρεπε να του χορηγηθεί αντίδοτο, όπου δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα, όπως συμπληρώνει ο κ.Στόκκος, ενώ χρειάστηκαν αντίδοτα από όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Με την συνδρομή περιπολικών στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση, όπου αρχικά μεταφέρθηκε το αντίδοτο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του 16χρονου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, στη Θεσσαλονίκη .

Έκκληση απευθύνει η μητέρα του 16χρονου από την Κοζάνη, αλλά και ο κ.Στόκκος για την στελέχωση της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης .

Δείτε το βίντεο :

alphatv.gr

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button