Διεθνής επικαιρότητα

ΗΠΑ: Επιβεβαιώνουν την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν – «Θα τον δεχθούμε σε κατάλληλο χρόνο»

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε σήμερα ότι ο Λευκός Οίκος ανυπομονεί να δεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χρόνο κατάλληλο και για τα δύο μέρη. «Ωστόσο δεν καταφέραμε να ευθυγραμμίσουμε τα χρονοδιαγράμματά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ερντογάν: Ανέβαλε τη συνάντηση με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου.

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg ότι η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Ερντογάν.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η νέα ημερομηνία επίσκεψης θα συζητηθεί με τους ομολόγους του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα ανέφερε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο θα γινόταν στις 9 Μαΐου. Το τουρκικό κανάλι Halk TV, είχε μεταδώσει επίσης ότι οριστικοποιήθηκε η συνάντηση τους.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα εκτυλίχθηκε ένα διπλωματικό θρίλερ σχετικά με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση δήλωσε ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου δεν υπάρχει συγκεκριμένη επίσκεψη του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο Κίρμπι αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς Χανίγιε θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ’ αυτού».

Με τους δημοσιογράφους να επιμένουν και σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι, θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button