Διεθνής επικαιρότητα

Επίσκεψη Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο – Τι συζήτησε με Κάρολο και Σούνακ

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών βρέθηκε η κλιματική αλλαγή, ένα θέμα που απασχολεί εδώ τον Κάρολο εδώ και χρόνια αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Νωρίτερα ο Μπάιντεν Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποστείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία κατά τις σημερινές τους συνομιλίες.

Ο Σούνακ δήλωσε στον Μπάιντεν ότι η Βρετανία έχει υπογράψει διεθνή συνθήκη που αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς και ότι εναπόκειται σε κάθε χώρα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για τη χρήση των όπλων αυτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Τηρούμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συνθήκη, που περιλαμβάνει την αποθάρρυνση της χρήσης τους. Δεν υπάρχει αλλαγή από εμάς επ’ αυτού, προφανώς εναπόκειται σε κάθε χώρα να λάβει μια απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Σούνακ θα δώσουν το παρών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους όπου θα συναντηθούν εκ νέου.

Τι θα συζητήσει ο Σούνακ με τους συμμάχους στο Βίλνιους

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θέλει να εργαστεί με τους συμμάχους για να συζητήσουν την πορεία της Ουκρανίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αλλά ο ακριβής μηχανισμός είναι προς συζήτηση, δήλωσε εκπρόσωπός του, ύστερα από συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν αρμόζει να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Ρωσία αλλά ο Σούνακ πιστεύει ότι η «δίκαιη θέση» της Ουκρανίας είναι εντός της συμμαχίας.

«Θέλουμε να εργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους για το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η Ουκρανία προς την ένταξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button