ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επί ποδός η τροχαία σε όλο το νησί – Μπλόκα για την μετακίνηση των εκδρομέων (vid)

Τα μπλόκα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βρίσκονται μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα τόσο στο Εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, με τις αστυνομικές αρχές και την Τροχαία, να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ελέγχων για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών. Τα μπλόκα της τροχαίας θα βρίσκονται τόσο στο Βόρειο Οδικό Άξονα , όσο και σε σημεία κάθετων αξόνων, με στόχο αυτό το Πάσχα να είναι αναίμακτο.

Με χαμηλές ταχύτητες, αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ όταν οδηγάμε και τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς αποτελούν το κλειδί για την ασφάλεια οδηγών και συνεπιβατών, με τις αρχές πάντως να σημειώνουν ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι δεν θα ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες, οι συνέπειες θα είναι αυστηρές όπως και τα πρόστιμα θα είναι  τσουχτερά.

Με την έναρξη της εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα, ξεκινούν και τα μπλόκα της τροχαίας, με στόχο την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων τις άγιες ημέρες που διανύουμε.  Ο μεγάλος στόχος όπως επισημάνθηκε είναι ένα αναίμακτο Πάσχα με το σύνολο των αστυνομικών αρχών, αλλά και της δύναμης της τροχαίας σε επίπεδο Κρήτης, να είναι επί ποδός, προκειμένου να διασφαλιστούν οι μετακινήσεις των πολιτών. 

Τα μπλόκα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βρίσκονται μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα τόσο στο Εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη, ενώ στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι ταχύτητες, η κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση κράνους και ζώνης, αντικανονικά προσπεράσματα και γενικότερα η τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, που μπορούν να σώσουν ζωές. 

Η ηγεσία της αστυνομίας επαναλαμβάνοντας τους χρυσούς κανόνες για την ασφάλεια στην οδήγηση έδωσαν και τις ευχές  τους , σημειώνοντας ότι στις περιπτώσεις που δεν τηρηθούν όσα προβλέπονται, τόσο οι συνέπειες του νόμου όσο και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. 

 Επί ποδός η Τροχαία και σε Χανιά και Ρέθυμνο

Συνεχής θα είναι η παρουσία συνεργείων ελέγχου της Τροχαίας ΒΟΑΚ στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού και στο τμήμα Χανίων – Ρεθύμνου, τις μέρες των γιορτών, στοχεύοντας κυρίως στην πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων και τροχαίων ατυχημάτων.

Από το πρωί διενεργούνται έλεγχοι σε κομβικά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα οι οποίοι προβλέπεται να ενταθούν από αύριο οπότε και οι μετακινήσεις του κόσμου θα αυξηθούν λόγο και των πατροπαράδοτων παζαριών της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές και την Κίσσαμο.

Στη Δυτική Κρήτη, έμφαση θα δοθεί στην παράβαση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Αλλά και μέσα στην πόλη των Χανίων όπως και στο Ρέθυμνο, θα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις.

Συστάσεις στους πολίτες που θα γιορτάσουν το Πάσχα μακριά από τα σπίτια τους έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων ταξίαρχος Γιώργος Μαστραντωνάκης.  

Ταυτόχρονα εντείνονται οι έλεγχοι για κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και άλλων επικίνδυνων αθυρμάτων. Ελέγχους θα διενεργούν και αστυνομικοί με συμβατικά αυτοκίνητα των υποδιευθύνσεων ασφάλειας, στο πλαίσιο του σχεδίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για τις μέρες του Πάσχα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button