Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Ρωσία θα έριχνε πυρηνικά ως έσχατη λύση!»

Η κλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία θα μπορούσε να φτάσει σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να στείλει εκστρατευτικές δυνάμεις στη χώρα και να κλείσει τους ουρανούς πάνω από την περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο, δήλωσε ο Ταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας Hero of Russia, Sergey Lipovoy. Σημείωσε ότι σε έσχατη λύση, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί πυρηνική επίθεση σε μονάδες της Συμμαχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Ο Λιποβόι τόνισε ότι το Λονδίνο είναι ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο.
«Ακόμα κι αν πάνε στην Ουκρανία, υποπτεύομαι ότι η Ρωσία θα καταστρέψει τις όποιες μονάδες του ΝΑΤΟ. Ένα πυρηνικό χτύπημα σε αυτές τις μονάδες δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά μόνο ως έσχατη λύση – εάν όλες οι άλλες μέθοδοι, διπλωματικές και στρατιωτικές, αποτύχουν να αποφέρουν αποτελέσματα», κατέληξε.
Νωρίτερα, το RIA Novosti, επικαλούμενο πηγή, ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία πρότεινε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στείλουν τις εκστρατευτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, το Λονδίνο έκανε πρόταση για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος που ελέγχεται από το Κίεβο και για την αύξηση της προμήθειας όπλων και εξοπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button