ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Είχε τη μητέρα του ως “αποθηκάριο” ναρκωτικών ουσιών ο αρχηγός της σπείρας – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Μαγνησίας έπεσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν χθες στη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης και χασίς στη Μαγνησία. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και η μητέρα του αρχηγού της οργάνωσης, ηλικίας 42 χρονών, η οποία φέρεται να είχε ρόλο αποθηκάριου ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν συνολική ποσότητα κοκαΐνης βάρους 424,84 γραμμαρίων και χασίς βάρους 1,4 κιλών και το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών εντοπίστηκε στο πατάρι του μπάνιου της.Ο αρχηγός της οργάνωσης είναι 25 ετών και είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι εξέτισε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αποφυλακίστηκε πριν ένα χρόνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην Εισαγγελία Βόλου και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και τη Μ. Τρίτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε χθες το πρωί μετά από πολύμηνη παρακολούθηση της εγκληματικής οργάνωσης. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησε σε έξι συντονισμένες κατ’ οίκον έρευνες.Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι πέντε από τους συλληφθέντες είναι μέλη της οργάνωσης, ενώ το έκτο μέλος, δεν συνελήφθη κι αναζητείται από τις αρχές. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρατήθηκαν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κατηγορούμενοι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες εδώ και τρεις μήνες, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση. Ο 25χρονος φέρεται να αναλάμβανε να δίνει τα «πράγματα» στον υπαρχηγό της οργάνωσης, συνομήλικό του, και δύο βασικά μέλη κι εκείνα με τη σειρά τους τα προωθούσαν σε δύο περιφερειακά μέλη που αναλάμβαναν να βρίσκουν πελάτες. Ολοι τους φέρεται να έκαναν πολυτελή ζωή, αν και δήλωναν άνεργοι .Η εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκόμισε στον χρόνο δράσης της παράνομο περιουσιακό όφελος 65.000 ευρώ.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button