ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χανιά: Επιτέλους λύση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου – Βρέθηκε νέος χώρος μεταστέγασης

Η μεταστέγαση θα γίνει σε νέο χώρο μετά τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε – Ανοδικός ο αριθμός των ωφελουμένων – Πάνω από 1.000 και αυξάνονται

Λύση για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων εξασφαλίστηκε μέσα από διαγωνισμό από τον οποίο προέκυψε ενδιαφερόμενος για την εκμίσθωση κτηρίου στο κέντρο της πόλης. Θέμα χρόνου είναι η μετεγκατάσταση της δομής η οποία εξυπηρετεί περί τους χίλιους ωφελούμενους.

Ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του συμφωνητικού παραχώρησης κτηρίου της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου στο οποίο στεγαζόταν επί δώδεκα χρόνια το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Δήμος Χανίων κατάφερε μέσα από διαγωνισμό να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του. Η τελευταία παράταση από τη μονή έληξε τον Νοέμβριο, αλλά ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η διαδικασία μίσθωσης νέου κτηρίου στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Ε’ και Σφακιανάκη.
«Δεν συζητάμε πλέον για πρόβλημα στέγασης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αυτό έχει λυθεί τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια, μέχρις ότου βρει ένα ιδιόκτητο κτήριο ο δήμος και το στεγάσει», δήλωσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελένη Ζερβουδάκη.
Περισσότερες από πεντακόσιες οικογένειες που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της ανέχειας εξυπηρετεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.
«Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ατόμων υπερβαίνει τα 1.000 άτομα. Είναι ένα κτήριο που εξυπηρετεί πάρα πολύ, είναι επίσης μέσα στο κέντρο των Χανίων, ο χώρος είναι πολύ πιο μεγάλος, άρα θα γίνεται και καλύτερη εξυπηρέτηση», σημείωσε η κ. Ζερβουδάκη.
Στα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών – πολλές από τις οποίες σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους – να συγκεντρωθούν στο νέο κτήριο που θα ανεγερθεί στη “Ρεγγίνα”, για το οποίο ήδη εκπονείται μελέτη.
«Θεωρώ ότι θα είναι σε ένα ορίζοντα πενταετίας», δήλωσε η κ. Ζερβουδάκη. «Η μελέτη εκπονείται πολύ γρήγορα (τον Ιούλιο υπογράψαμε τη σύμβαση), οι μελετητές έχουν προχωρήσει, ενώ και η χρηματοδότηση έχει βρεθεί», είπε.

Οι ωφελούμενοι είναι άνθρωποι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της πρόνοιας με χαμηλό εισόδημα ενώ σύμφωνα με την Κοινωνική Υπηρεσία ο αριθμός όσων καταφεύγουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button