Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: 4η χρονιά με την ορεινή διαδρομή «Chios Hardstone Trail» (video)

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυών «Η Ανάληψη» πραγματοποιούν τον 4ο αγώνα ορεινού δρόμου.
Στα πλαίσια των αγώνων υπάρχουν 5 διαδρομές, του ενός χιλιομέτρου για παιδιά μέσα στο χωριό των Καρυών, οι μεσαίες διαδρομές των 5 km και 12km και οι μεγάλες των 23km και των 41km.
Στους αγώνες, που πραγματοποιούνται το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 αθλητές, από τους οποίους περίπου 100 είναι εκτός Χίου.
Όπως σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, η διαδρομή γίνεται και μέσα από ιστορικά μονοπάτια, όπως είναι αυτό της Νέας Μονής και της Μονής των Αγίων Πατέρων.
Ο Χριστόφορος Μερούσης, Πρόεδρος συλλόγου αθλητών υγείας – μαραθωνοδρόμος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτός ο αγώνας τείνει να γίνει θεσμός, παρά τις δυσκολίες που έχει το τρέξιμο σε ορεινή περιοχή. Χρειάζεται, σημείωσε, να είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι τόσο οι αθλητές όσο και οι εθελοντές.

Οι αγώνες διεξάγονται Σάββατο απόγευμα, 27/4, με εκκίνηση στις 5.00 μ.μ. για τους αθλητές που θα τρέξουν στα 5 και 13 χιλιόμετρα. Η μεγάλη διαδρομή έχει πρόσθετη δυσκολία την ανάβαση στη θέση Πηγανιά.
Την Κυριακή το πρωί, στις 7.30 π.μ., είναι οι εκκινήσεις στις δύο μεγάλες διαδρομές, για τους αθλητές που αρέσκονται στο ορεινό τρέξιμο.
Τα παιδιά θα έχουν την δική τους εκκίνηση στις 11.00 το πρωί της Κυριακής.
Όπως τόνισε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας- Chiosrunning Χρυσούλα Νεαμονίτη, λεωφορείο θα μεταφέρει τους αθλητές από την πόλη της Χίου στις Καρυές. Με αφετηρία το δημαρχείο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 4.00 μ.μ. και την Κυριακή στις 6.45 το πρωί. Επίσης ο Σύλλογος του χωριού θα πραγματοποιήσει παζάρι με πασχαλιάτικες δημιουργίες.

Ο Μάρκος Βενέτος, εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρυών και τεχνικός διευθυντής αγώνων, σημείωσε ότι οι αθλητές θα περάσουν εκτός από τα δύο Μοναστήρια, από την Λιονταρότρυπα, τα Αυγώνυμα ακολουθώντας παλιά μονοπάτια τα οποία έχουν φροντίσει οι διοργανωτές να είναι καθαρά.
Να σημειώσουμε επίσης ότι οι μεγάλες κατηγορίες είναι καταχωρημένες στο παγκόσμιο καλεντάρι Ορεινού Τρεξίματος, οπότε και προσμετρούνται οι βαθμολογίες των αθλητών.
Την συμπαράσταση της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου επισήμαναν από πλευράς τους ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και για το Περιβάλλον Παντελής Μπουρνιάς, όπως και η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Αναστασία Γαλάνη.
Οι διοργανωτές σε συνεργασία με ιδιωτική κλινική θα καλύπτουν τους αγώνες με την παρουσία ασθενοφόρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button