Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Εκδήλωση- έκθεση ντοκουμέντων για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Φώτη Αγγουλέ

Το μεγάλο λαϊκό ποιητή της προσφυγιάς Φώτη Αγγουλέ, που ύμνησε με την ποίησή του αυτούς που «έχουνε μια ζεστή καρδιά, δυο ροζιασμένα χέρια», που «απ’ τον ίδρο τους ανθοβολούν οι κάμποι και απ’ τις φλόγες τους φωτίζεται η ζωή», τιμούν, 60 χρόνια από το θάνατό του, η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕ-ΔΣΕ),

“Αυτός ήταν ο μεγάλος Χιώτης κομμουνιστής ποιητής, ένας ακόμα αλύγιστος της ταξικής πάλης σε όλες τις συνθήκες, δίπλα στο Κόμμα του το ΚΚΕ. Διοργανώνουμε πολιτική-ιστορική και πολιτιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από το θάνατό του, την Τρίτη 26 Μάρτη 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου στις 6.30 μ.μ. για το λαό και τη νεολαία των νησιών μας (Χίος, Ψαρά, Οινούσσες)¨, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταφέρονται δε οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου για το Φώτη Αγγουλέ, στο ποίημα που του αφιέρωσε όταν ήταν άρρωστος το 1958 (Φυλακισμένο Θαλασσοπούλι):
«Και ο ήλιος, Φώτη, που περιμένουμε είναι μεγάλος κι είναι δίκαιος ‒ δε θα ξεχάσει να μας κρατήσει ένα χοντρό κομμάτι φως στο μερτικό μας».

Στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργεί έκθεση με αρχειακό ιστορικό υλικό – της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ -σχετικά με τη ζωή του Φώτη Αγγουλέ και της περιόδου των εξορίστων αντιφασιστών αγωνιστών Χιωτών στη Μέση Ανατολή.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, τη νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές και θα συνοδεύεται με σχετική ιστορική ενημέρωση, από τις 26 έως 30 Μαρτίου 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button