Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Αναγγελία για Ιερά Αγρυπνία από το Μητροπολίτη Χίου για νομοσχέδιο για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Την πρόθεσή του να τελέσει Ιερά Αγρυπνία, με τη συμμετοχή των κληρικών του νησιού, με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα της Χίου, την 1η Φεβρουαρίου.
Μάλιστα κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή -σημειώνοντας χαρακτηριστικά- όπως το κατέγραψε η τοπική τηλεόραση “tvpatrida”:

«Επειδή ζούμε ζοφερές ημέρες η Ιερά Μητρόπολη θα σας ενημερώσει για την ημερομηνία, θα πραγματοποιήσει μία Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ναό για όλους τους ιερείς της Χίου και τους πιστούς. Θα προσευχηθούμε στο Θεό να φωτίσει αυτούς που θεσμοθετούν να θεσμοθετήσουν ορθά, να φωτίσει εσάς να έχετε κλειστά τα κινητά σας, και συγχρόνως να δείξουμε με τον αριθμό που θα έρθει και πόσοι είναι αυτοί που αντιδρούν. Αν έρθουν 5 σημαίνει ότι 5 μόνο αντιδρούν, άρα κανείς δεν αντιδρά και θα κάνουν ότι θέλουν. Όταν μαζευτούν 10.000 τότε θα το υπολογίσουν».
Κάλεσε δε τους πιστούς να παρακολουθούν κάθε Τετάρτη το κατηχητικό που γίνεται στον Μητροπολιτικό Ναό και όπου αναλύεται το μυστήριο του γάμου.

Πριν την απόλυση τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός, όπου και αναγνώσθηκε η ειδική ευχή του Αγίου Τρύφωνα για την προστασία των καρπών της γης, προς ευλογία των πιστών και αγιασμό των κτημάτων και καλλιεργειών των γεωργών της περιοχής.

Χειροτονία διάκονου με ενεργή πολιτική δράση

Είχε προηγηθεί η χειροτονία Διάκονου του κ. Κωνσταντίνου Καραμπουρνιώτη από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών υπό τον τίτλο «Από την οικονομία στη θεία οικονομία», «Ο χειροτονηθείς, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, Οικονομολόγος και πρώην Τραπεζικός, προέρχεται από γονείς που κατάγονταν από την έναντι της Χίου -Ελληνική- Μικρά Ασία και θήτευσε ως Εκκλησιαστικός Επίτροπος επί σειρά ετών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρκαίνης Χίου.
Κατά την σύντομη αναφορά του ολίγον προ της χειροτονίας αναφέρθηκε στην ακράδαντη πίστη του και όσα τον ώθησαν να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιεροσύνης, ευχαριστώντας για την πνευματική ενίσχυση αλλά και στήριξη του τους οικείους του, προ πάντων δε τον Πνευματικό του, Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Λάρδα (Εφημέριο του Ι. Ναού Παναγίας Φαρκαίνης) και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο για την πατρική στοργή και μέριμνα του.
Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Μυστήριο της Ιεροσύνης, στον αγώνα και την μαρτυρία των Κληρικών πάλαι τε και σήμερον εν τω κόσμω, στη μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας (εκ της οποίας έλκει την καταγωγή και ο σήμερον τιμώμενος Άγιος Τρύφων) και στον ιερό δεσμό της οικογένειας που ο Θεός επροίκισε τον άνθρωπο, δημιουργώντας αυτόν “άρσεν” και θήλυ”, καθιστώντας τα μοναδικά αυτά δύο φύλα σε πατέρα και μητέρα αντίστοιχα».

Με αναφορά στην “Αντιγόνη”
Το ενδιαφέρον εστιάζεται όμως και στο γεγονός ότι ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Κωνσταντίνος Καραμπουρνιώτης είναι και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου (η εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 17-18 Φεβρουαρίου).
Ο κ. Καραμπουρνιώτης στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνόδεψε τη σχετική φωτογραφία του, με τα άμφια πλέον, με τον βασικότερο ίσως στίχο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή (στ. 523):
“…Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν” – γεννήθηκα, για να μοιράζομαι την αγάπη και όχι το μίσος!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button