ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη για τους βιασμούς (vid)

Tο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί έκρινε πως “δεν είχε δίκαιη δίκη”

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την Πέμπτη την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό το 2020, κρίνοντας ότι ο δικαστής στη δίκη-ορόσημο με φόντο το κίνημα MeToo, προδίκασε τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου με «κατάφωρες» λανθασμένες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να αφήσει γυναίκες να καταθέσουν για ισχυρισμούς που δεν αποτελούσαν μέρος της υπόθεσης.

Ζητούν νέα δίκη

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το δικαστήριο λανθασμένα δέχθηκε μαρτυρία για μη κατηγορούμενες, υποτιθέμενες προηγούμενες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος προσώπων άλλων από τις καταγγέλλουσες των υποκείμενων εγκλημάτων», αναφέρει η απόφαση που του δικαστηρίου που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 4-3. «Η θεραπεία για αυτά τα κατάφωρα σφάλματα είναι μια νέα δίκη».

Η απόφαση του πολιτειακού Εφετείου, όπως μεταδίδει το ethnos.gr, ανοίγει εκ νέου ένα επώδυνο κεφάλαιο στην αναμέτρηση της Αμερικής με τη σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά ισχυρών προσώπων – μια εποχή που ξεκίνησε το 2017 με μια πλημμύρα καταγγελιών εναντίον του Γουάινστιν. Οι κατήγοροί του θα μπορούσαν να αναγκαστούν και πάλι να ξαναζήσουν τα τραύματά τους στο εδώλιο του μάρτυρα, εκτιμά το Associated Press.

Η πλειοψηφία του δικαστηρίου δήλωσε ότι «είναι κατάχρηση της δικαστικής διακριτικής ευχέρειας να επιτρέπονται ανεπιβεβαίωτοι ισχυρισμοί για τίποτα περισσότερο από κακή συμπεριφορά που καταστρέφει τον χαρακτήρα ενός κατηγορουμένου, αλλά δεν ρίχνει φως στην αξιοπιστία του σε σχέση με τις ποινικές κατηγορίες που του αποδίδονται».

Ο Γουάινστιν, 72 ετών, εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών σε φυλακή της Νέας Υόρκης μετά την καταδίκη του με την κατηγορία της εγκληματικής σεξουαλικής πράξης σε βοηθό τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και βιασμό τρίτου βαθμού για επίθεση σε επίδοξη ηθοποιό το 2013.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button