Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Η Ρωσία έβαλε τον Ζελένσκυ στην λίστα καταζητούμενων

Στην λίστα καταζητούμενων πρόσθεσε η Ρωσία τον Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Είναι κάτι που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Ανέφερεται ότι ο Ουκρανός ηγέτης καταζητείται «βάσει άρθρου του ποινικού κώδικα», χωρίς να δίνονται στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Διάφορα δημοσιεύματα ειδησεογραφικών Μέσων Ενημέρωσης κάνουν λόγο για συμβολική πράξη μιας και το μέτρο δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στον Ζελένσκι, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος δεν βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε τα εξής:
«Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σε αντίθεση με τις άχρηστες Ρωσικές ανακοινώσεις, ένα ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη σύλληψη του Ρώσου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου, ισχύει. Είναι πολύ πραγματικό και υπόκειται σε εφαρμογή σε 123 χώρες».

Η Ρωσία έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ορισμένους Ουκρανούς και άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς από την έναρξη της σύγκρουσης με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Μεταξύ άλλων πρόκειται για την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας, τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας και μέλη του προηγούμενου κοινοβουλίου της Λετονίας για την καταστροφή μνημείων της σοβιετικής εποχής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button