Διεθνής επικαιρότητα

Μάντζος: Η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προϋποθέτει πρόοδο στο πεδίο

Ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε Εξωτερικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα επισημαίνοντας πως αποτελεί θετικό και αναγκαίο βήμα η ύπαρξη και η επιβεβαίωση ανοικτών διαύλων με την Τουρκία.

«Υπό αυτό το πρίσμα και με κριτήριο την ένταξη σε μια μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική, αντιμετωπίζουμε και την υπογραφή Διακήρυξης μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου», ανέφερε ο κ. Μάντζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε ότι «η ουσία βρίσκεται πάντοτε πίσω από τις φωτογραφίες και τις εθιμοτυπικές δηλώσεις: Στο κείμενο του συμφώνου, στη δεσμευτικότητά του και στο κατά πόσον οι γενικές διατυπώσεις του μπορούν να αφήσουν ενδεχόμενα περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών».

Ο κ. Μάντζος τόνισε ακόμη ότι «η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης προϋποθέτει πρόοδο στο πεδίο και όχι μόνο δηλώσεις – όπως αποδεικνύει χαρακτηριστικά η απόπειρα επαναφοράς του κ. Ερντογάν σε ‘τουρκική’ και όχι μουσουλμανική μειονότητα».

Υπογράμμισε πώς «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο σε μια πολιτική αρχών έναντι της Τουρκίας, με αμοιβαίο και επαληθεύσιμο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και πλήρη εγκατάλειψη της αναθεωρητικής στρατηγικής της ‘Αγκυρας. Μελετούμε προσεκτικά τα κείμενα των διμερών υπουργικών συμφωνιών και αναμένουμε αναλυτική ενημέρωση, τόσο για το σημερινό συμβούλιο, όσο και για τα επόμενα βήματα διαλόγου με την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button