Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» – Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη στον ΟΣΕ (ΦΩΤΟ)

 

Συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ με αφορμή την επέτειο του δυστυχήματος των Τεμπών.

 

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» το σύνθημα των εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

 

«Να αποδωθούν επιτέλους οι ευθύνες. Οι ψυχές των νεκρών ζητούν δικαίωση. Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μέτρα τη ζωή μας ως κόστος».

Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουνε να ζητάνε βοήθεια, εμείς να είμαστε μέσα στα αίματα, να βλέπουμε φωτιές και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να σωθούμε» αναφέρει η Ευη Τσαπαρή, επιζήσασα του δυστυχήματος.

 

«Αυτο που θέλω να ζητήσω είναι να μην το θυμηθούμε μόνο σήμερα που κλείνει ο ένας χρόνος. Να μην το ξεχάσουμε μέχρι να τιμωρηθούν όλοι όλοι όσοι φταίνε από τον πιο χαμηλά ιστάμενο μέχρι το πιο υψηλά ιστάμενο. Να τιμωρηθούνε γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αυτό που πάει να γίνει είναι μία αηδιαστική συγκάλυψη που δεν θα βρούμε ποτέ το δίκιο μας ούτε εμείς που ακόμα βλέπουμε εφιάλτες, που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε που φοβόμαστε ότι θα πεθάνουμε ανα πάσα ώρα και στιγμή.

 

Αλλα και αυτοί οι γονείς, οι συγγενείς οι φίλοι των παιδιών, των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα.

 

Στηριξτε μας γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα από εμάς απλά έτυχε να είμαστε εμείς μόνο αυτό ζητάμε να μην το ξεχάσουμε ποτέ» ανέφερε με συγκίνηση.

 

Οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία με τελική κατεύθυνση το ΥΜΑΘ.

 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καραδήμος, Βάσια Γκανάρα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα
τελευταία νέα
από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button