Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Νέο «χαστούκι» στην ΕΕ και η Ολλανδία διαχωρίζει τη θέση της

Ο Geert Wilders, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος στην Ολλανδία, υποσχέθηκε να εφαρμόσει την «αυστηρότερη πολιτική ασύλου» στην ολλανδική ιστορία, αφού κατέληξε σε συμφωνία με τα κόμματα του συνασπισμού για να σχηματίσει την πιο δεξιά κυβέρνηση της χώρας εδώ και δεκαετίες. Σε συνέντευξη Τύπου, ο ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) απαρίθμησε μια σειρά μέτρων που θα υιοθετούσε ο νέος συνασπισμός, συμπεριλαμβανομένης της ώθησης για εξαίρεση από το αμφιλεγόμενο σύμφωνο ασύλου και μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Ο ήλιος αρχίζει να λάμπει ξανά στην Ολλανδία», είπε ο Wilders στον Τύπο καθώς ανακοίνωνε ότι η δεξιά κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στη μεταρρύθμιση μιας πολιτικής ασύλου που έχει αφήσει κορεσμένες τις δημόσιες υπηρεσίες και πυροδότησε μια στροφή προς τα δεξιά στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Πολλά πρόκειται να αλλάξουν. Θα υπάρξει νόμος για την κρίση ασύλου. Θα υπάρξουν έλεγχοι στα σύνορα.», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η συμφωνία συνασπισμού απαιτεί φορολογικές ελαφρύνσεις δισεκατομμυρίων για τους Ολλανδούς εργαζόμενους, χαμηλότερους ενεργειακούς φόρους, περικοπές στην ξένη βοήθεια και μείωση της φόρος καυσίμων από το επόμενο έτος. Παράλληλα ανακοίνωσε την ανατροπή της απαίτησης για την αντικατάσταση των λεβήτων αερίου, μια νέα εστίαση στην πυρηνική ενέργεια και μια υπόσχεση μεγαλύτερης υποστήριξης στους αγρότες και τους ψαράδες στον αγώνα τους ενάντια στα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της «Πράσινης Συμφωνίας» της ΕΕ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button