Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Σάμος: Ζητούν άμεσα μέτρα για την μείωση των αγριογούρουνων

Tην έντονη δυσφορία αλλά και αγανάκτηση του εκφράζει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος με νέα ανακοίνωση του, υπενθυμίζοντας στους αρμόδιους ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την μείωση του πληθυσμού των αγριογούρουνων που καταστρέφουν εδώ και δύο χρόνια τις καλλιέργειες των αγροτών.

Επισημαίνουν ότι έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειές τους και οι εκκλήσεις προς τους αρμόδιους, ενώ συγκεντρώθηκαν υπογραφές ανθρώπων του πρωτογενή τομέα οι οποίες στάλθηκαν, στη Δ/νση Γεωργίας, το Δασαρχείο, κυνηγετικούς Συλλόγους, εκπροσώπους δήμων, περιφέρειας και το βουλευτή του Νομού.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Λάφη, τίποτε δεν έχει γίνει και ως προς το αίτημα να συμπεριληφθούν οι ζημιές στις καλλιέργειες από αγριογούρουνα στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Η απάντηση μέχρι σήμερα είναι αρνητική ενώ από την άλλη επιβλήθηκε πρόστιμο και κατατέθηκε μήνυση σε αγρότη των Μύλων γιατί παγίδεψε 4 αγριογούρουνα στο κτήμα του.

«Θα αναγκαστούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας», δήλωσε με αγανάκτηση ο κ. Λάφης και συμπλήρωσε ότι η στήριξη του πρωτογενή τομέα προϋποθέτει άμεσα την επίλυση αυτού του θέματος και την ανάληψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ευθυνών τους.

Τέλος τα μέλη του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου ζητούν να υπάρξει αποζημίωση των παραγωγών του νησιού που οι καλλιέργειες τους καταστράφηκαν από τα αγριογούρουνα με έκτακτο κονδύλι που θα βγει από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button