Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση BEYOND

Στη διεθνή έκθεση BEYOND, το μεγάλο διεθνές εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζοντας τα καινοτόμα αποτελέσματα και τις υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από τις ερευνητικές ομάδες και τους τεχνοβλαστούς του Ιδρύματος.

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματός Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων παρουσίασε στο κοινό τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που έχει αναπτύξει καθώς και την εφαρμογή για τον «Εικονικό Ξεναγό» για τον οποίο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η  Sophia, το πιο γνωστό στον κόσμο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Το περίπτερο επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, κ. Mehmet Fatih Kacir, ο οποίος ενημερώθηκε εκτενώς για το σύνολο των δράσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η Ομάδα Επικοινωνίας του εργαστηρίου ήταν εκείνη που ανέλαβε τη δημιουργία του ψηφιακού περιεχομένου για τους επίσημους λογαριασμούς στα social media της έκθεσης ΒEYOND.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον «Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας – SYNERGiNN EDIH», ένα εμβληματικό έργο που συντονίζεται από το ΠΔΜ για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών της περιοχής.

Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου συμμετείχαν παράλληλα σε σειρά θεματικών πάνελ αναδεικνύοντας τον ρόλο του στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος καινοτομίας, με εξειδίκευση στην καθαρή ενέργεια, στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Παντελής Αγγελίδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Κων/νος Νίκου συμμετείχαν σε πάνελ για τις «Δράσεις των Πανεπιστημίων & Ερευνητικών Κέντρων», για την «Προαγωγή της Καινοτομίας στην Υγεία» καθώς και για τις «Δομές Υποστήριξης Καινοτομίας στα πρώιμα στάδια», αντίστοιχα. Το έργο SYNERGiNN EDIH παρουσίασε στη θεματική για τα «Digital Innovation Hubs και Κέντρα Ικανοτήτων» ο συντονιστής του, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Πλόσκας  ενώ στο ειδικό πάνελ για τους «Τεχνοβλαστούς στη Β. Ελλάδα» το ΠΔΜ εκπροσωπήθηκε από τον Αν. Καθηγητή Δημήτριο Στημονιάρη.

 

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button