ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ρέθυμνο: Σε αχρηστία ο καινούργιος μαγνητικός τομογραφος που είχε εγκατασταθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν (vid)

80.000 χιλιάδες πολίτες χωρίς δωρεάν μαγνητικές τομογραφίες – Δεν υπάρχει προσωπικό για να χειριστεί το πανάκριβο μηχάνημα

Σε κάποιο χώρο του νοσοκομείου Ρεθύμνου βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο περίπου ένας μαγνητικός τομογράφος του κουτιού, ο οποίος μεταφέρθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, οδηγώντας χιλιάδες ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές για τις εξετάσεις τους, με αποτέλεσμα την οικονομική τους αφαίμαξη και με την αγωνία τους να χτυπάει κόκκινο για το σύστημα υγείας.

Εδώ και δέκα μήνες παραμένει κλεισμένος και αχρησιμοποίητος σε ένα δωμάτιο ο ολοκαίνουργος μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ένα πανάκριβο μηχάνημα, του κουτιού, για το οποίο το ποσό είχε εξασφαλιστεί από το 2018, παραδόθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα τον περσινό Ιούλιο και από τότε δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα σε πολλούς ασθενείς, αλλά και στους ίδιους τους γιατρούς, σενάριο όμως που φαίνεται ακατόρθωτο, καθώς οι εκκλήσεις για προκηρύξεις κατάλληλων θέσεων πέφτουν στο κενό.

Οι Ρεθεμνιώτες αγωνιούν για το μέλλον, όπου αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την υγεία τους, σε ένα σύστημα που εγκαταλείπει το υγειονομικό προσωπικό και τους ίδιους, ζητώντας απελπισμένα μια λύση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button