ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ράφα: Θα συνεχίσει να σφυροκοπείται η «πόλη των παιδιών» – Στο κενό οι διαπραγματεύσεις

Στο κενό έπεσαν οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα που ολοκληρώθηκαν και επίσημα πριν από λίγο στο Κάιρο, με τον ισραηλινό αξιωματούχο να δηλώνει στο Reuters ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει στην επιχείρηση του στη Ράφα.

Μια κόλαση έζησε το τελευταίο 24ωρο η Ράφα με συνεχείς ομοβροντίες και την εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσσελ, στη χθεσινή της δήλωσή να θέτει το ακριβές κάδρο της στρατιωτικής επιχείρησης Νετανιάχου: «Η Ράφα είναι πλέον μια πόλη των παιδιών, που δεν έχουν σε κανένα ασφαλές μέρος να πάνε στη Γάζα. Εάν ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, όχι μόνο θα κινδυνεύσουν από τη βία, αλλά και από το χάος και τον πανικό και σε μια περίοδο όπου η σωματική και ψυχική τους κατάσταση είναι ήδη εξασθενημένη».

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600.000 παιδιά στη Ράφα, ενώ ο Επικεφαλής για την Παλαιστίνη του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ, Μάθιου Χόλινγκγόρθ σε ανάρτησή του στο X επιβεβαιώνει καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει εισέλθει από το νότο εδώ και δύο μέρες», ενώ και προσθέτει ότι οι «προμήθειες τροφίμων που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή θα καλύψουν τις ανάγκες από μια έως τρεις μέρες».

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο σημεία διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Κερέμ Σαλόμ και τη Ράφα παραμένουν κλειστά, αν και οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) υποστηρίζουν ότι το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ, άνοιξε πριν λίγες ώρες, κάτι το οποίο διαψεύδουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις της περιοχής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button