Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Πρόκειται για μια …λιτανεία ψεμάτων και παραπληροφόρησης»

Για … «λιτανεία ψεμάτων και παραπληροφόρησης» έκανε λόγο ο διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adanom Gebreyesous μιλώντας από το βήμα της Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι, σχετικά με την νέα συνθήκη πανδημίας που προωθεί ο Οργανισμός.

«Αν ο κόσμος αποτύχει να μάθει από αυτά τα μαθήματα, θα το πληρώσει ακριβά την επόμενη φορά. Και θα υπάρξει μια επόμενη φορά. Η ιστορία μας διδάσκει ότι η επόμενη πανδημία είναι θέμα πότε θα γίνει και όχι εάν θα γίνει». Και συνέχισε: «Μπορεί να προκληθεί από έναν ιό της γρίπης, ή έναν νέο κορωνοϊό ή μπορεί να προκληθεί από ένα νέο παθογόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμη. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε πολλά από τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον κορωνοϊό».

Ο ίδιος έκανε λόγο για λιτανεία από ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας όπως είπε γύρω από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για αυτή τη διεθνή συμφωνία . Από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν τα κράτη μέλη του ΠΟΥ συναντήθηκαν στη Γενεύη για να ξεκινήσουν τη σύνταξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συναίνεσης ενόψει της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας τον Μάιο. Όμως «παραμένουν εμπόδια» για την τήρηση αυτής της προθεσμίας, είπε ο Τέντρος, λόγω της παραπληροφόρησης ότι η συμφωνία είναι  ουσιαστικά «αρπαγή εξουσίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας». Απέρριψε αυτές τις κατηγορίες, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να μοιραστούν πληροφορίες, γνώσεις και εμπειρογνωμοσύνη για τον εντοπισμό και τον περιορισμό παθογόνων που παρουσιάζουν κίνδυνο και έγκαιρη πρόσβαση σε δοκιμές, θεραπείες και εμβόλια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button