Διεθνής επικαιρότητα

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποιεί για νέα επίθεση στην Σεβαστούπολη

«Προσοχή, κίνδυνος πυραύλων! Κίνδυνος πυραύλων!», ανέφερε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Κλείστε καλά τα παράθυρά σας και μην τα πλησιάζετε», σημείωνε, ζητώντας από αυτούς που βρίσκονται σε αυτοκίνητα και δημόσια μέσα μεταφοράς να πάνε σε καταφύγια.

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι «πέρασε ο κίνδυνος». Ο Ραζβοζάγεφ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θραύσματα πυραύλου έπεσαν στα περίχωρα της Σεβαστούπολης.

Το Κίεβο ανέλαβε χθες την ευθύνη για επιτυχημένο πλήγμα στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία από το 2014 Κριμαία, καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να επεκτείνει τη μάχη στην στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.

Σήμερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ή τραυμάτισε “υψηλόβαθμους διοικητές” του ρωσικού στόλου με το χθεσινό πλήγμα του στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη.

«Λεπτομέρειες για την επίθεση θα αποκαλυφθούν το ταχύτερο δυνατό και το αποτέλεσμά της είναι δεκάδες νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των κατοχικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων διοικητών του στόλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ουκρανικός στρατός.

Επίσης διευκρινίζει ότι η επίθεση έγινε “στη διάρκεια συνόδου διοικητών του ρωσικού ναυτικού”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button