ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σε κλίμα πόλωσης ανοίγουν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για τον β’ γύρο των εσωκομματικών

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου» στη Βόρεια Κύπρο προκάλεσε συναγερμό στα κυπριακά ΜΜΕ

Το συντριπτικό υπέρ Κασσελάκη κλίμα στα ΜΜΕ άλλαξε ελαφρώς χθες Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, μετά από το σοβαρό ατόπημα του νεόκοπου υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για το ψευδοκράτος της βορείου Κύπρου με τη λέξη “κρατίδιο”. Ο ίδιος απέδωσε το ατόπημα στην κούραση και στο ότι έχει “ξεσυνηθίσει” να μιλά Ελληνικά, ωστόσο οι εντυπώσεις έμειναν και ήταν… αρκούντως σοβαρές. Το πόσο σοβαρές, θα φανεί… στην κάλπη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου» στη Βόρεια Κύπρο προκάλεσε συναγερμό στα κυπριακά ΜΜΕ.

Τα επικριτικά δημοσιεύματα και σχόλιο ήταν πάρα πολλά, αφού είναι γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός, τον οποίο αργότερα ο κ. Κασσελάκης διόρθωσε, ήταν απολύτως άστοχος, με μερίδα των ΜΜΕ να κάνει λόγο για ατόπημα.

Στο μεταξύ, σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου και/ή επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Γιώργος Σταθάκης με ποστάρισμά του στο Facebook.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο Κυπριακό.

«Ο Κασσελάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, ανεξαρτήτως κόμματος, που δεν ξέρει ότι τα Κατεχόμενα είναι “ψευδοκράτος”, ο πιο διαδεδομένος πολιτικός όρος ever. Η Κύπρος είναι ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, μέλος της Ε.Ε. Ο ίδιος είπε ότι το ξέρει, αλλά δεν ξέρει καλά Ελληνικά.

Θα τον πίστευα, αλλά με τη μουσουλμανική μειονότητα επίσης δεν τα πήγε καλά, και στα Ελληνικά και στα πολιτικά».

Και καταλήγει: «Η πολιτική είναι πολύ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ γιατί αφορά τις ζωές των ανθρώπων, εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας σοβαρευτούμε!!!!!!!!».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, δημοσιοποίησε τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου με ποστάρισμά του στο Facebook. Ο κ. Κόκκαλης έγραψε τα εξής: «Στη δική μου χαραγμένη Αριστερά, τα μέλη δε χρειάζονται την καθοδήγηση κανενός, ειδικά στα ζητήματα ανάδειξης ηγεσίας. Το αντίθετο.

Όμως, σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι για τη δημοκρατική παράταξη, οφείλω να πάρω θέση ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τίποτα περισσότερο.

Θα ψηφίσω Έφη Αχτσιόγλου και γράμματα γνωρίζω».

Με τη σειρά του, ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον Κασσελάκη. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Ύστερα, ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης! Συμπαθέστατος πράγματι, πολυτάλαντος και πολυπράγμων, γενναίος στην προσωπική του συγκρότηση, απίστευτα όμως αμετροεπής. Ήρθε ο… “σύντροφος”. Ο… “δε γνωρίζω – δεν απαντώ”. Ο… “θα τα αλλάξω όλα”. Ο… “θα νικήσω τον Μητσοτάκη”. Ο… “όλα είναι απλά και εύκολα”. Ο… “έλειπα εγώ γι’ αυτό ηττηθήκαμε”».

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button